vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Preparate de post » Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorba de fasole se prepara de obicei din fasole cu bobul marunt. Cu o seara inainte de a o pregati alegem fasolea indepartand boabele sparte si eventualele corpuri straine. O spalam si o punem la inmuiat intr-un vas mai mare cu multa apa, la fel ca la reteta de mancare de fasole.

Pentru a evita macar in parte balonarea, cantitatea de fasole care poate fi consumata la o masa este de aproximativ 60 gr fasole uscata. Foile de dafin, cimbrul si oregano, in afara de aroma placuta pe care o dau ciorbei de fasole, ajuta de asemenea la evitarea balonarii.

Vezi și...

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Principalul secret pentru o ciorba reusita este fierberea fasolei la foc mic. Astfel fasolea se inmoaie atat cat trebuie, fara sa se sfarame.

Nu punem sarea de la inceput deoarece fasolea se intareste si fierbe greu. Sarea se adauga dupa ce fasolea este fiarta mai mult de jumatate. La fel procedam cu rosiile si cu pasta de rosii, le adaugam dupa ce fasolea este aproape fiarta. Daca nu folosim rosii si acrim ciorba cu lamaie sau cu otet. Le adaugam la sfarsit, atunci cand fasolea este fiarta.

In afara de leustean putem aromatiza ciorba si cu patrunjel, marar sau frunze de telina. Aceasta ciorbase poate pregati cu rosii si pasta de tomate sau fara rosii, acrita cu lamaie.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de fasole (pentru 5-6 portii):

350 gr fasole uscata
80 ml ulei de masline (sau alt ulei)
1 ceapa mare tocata marunt
2 morcovi taiati rondele
1 radacina mica de telina tocata marunt
1 ardei gras taiat marunt
2 rosii tocate marunt
1 lingura pasta de rosii
2 foi de dafin
2 ramuri de cimbru
1 legatura mica de leustean tocat
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat cu o seara inainte. In ziua urmatoare o clatim sub jet de apa de la robinet si o punem intr-o oala mare. O acoperim cu apa si o lasam sa dea in 2-3 clocote la foc mare. O strecuram si aruncam apa. Punem din nou fasolea in oala, foile de dafin si turnam aproximativ 2 litri de apa calda. Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul, acoperim oala pe jumatate cu un capac si fierbem fasolea la foc mic aproximativ o ora, pana este aproape fiarta. Daca in timpul fierberii mai este nevoie sa adaugam apa, aceasta trebuie sa fie calda.
Intre timp incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa, morcovii, telina si ardeiul pana se inmoaie. Adaugam rosiile si pasta de rosii si continuam calirea inca 2-3 minute.
Adaugam legumele calite in oala, punem putina sare, 2 ramuri de cimbru si continuam sa fierbem ciorba inca aproximativ 45 minute, pana fasolea si legumele sunt fierte.
Oprim focul, inlaturam foile de dafin si ramurile de cimbru si verificam daca mai este nevoie sa adaugam sare. Adaugam piper proaspat macinat si leustean tocat.
Servim aceasta ciorba cu paine proaspata, salata de varza si morcovi sau muraturi.

Dacă ți-a plăcut, recomandă rețeta și prietenilor!

Sursa: retetepentruoviata.ro

bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Chiftelute din vinete cu sos de roșii și paste

Urmatorul Articol

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Articole Similare

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Urmatorul Articol
Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version