Porumbul fiert este pe placul multora dintre noi, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, nu multi sunt cei care stiu cum se fierbe corect porumbul. Tehnica este foarte simpla, iar rezultatul este delicios. Porumbul trebuie fiert rapid si nu trebuie sa fie lasat sa stea prea mult timp in apa fierbinte. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, ce are inca laptisor intruntrul boabelor sale. Daca este gatit in exces, porumbul se usuca repede.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 5 minute
Ingrediente:
- porumb proaspat
- unt
- sare si piper
Metoda de preparare:
1. Alegeti o oala suficient de incapatoare pentru cantitatea de porumb pe care vreti sa o fierbeti.
2. Adaugati apa astfel incat sa acopere complet porumbii si lasati pe foc pana da intr-un clocot. Unele persoane adauga zahar in apa pentru ca porumbul sa capete un gust mai bun, insa niciodata nu se adauga sare, caci sarea intareste porumbul.
3. Adaugati porumbii si acoperiti oala cu un capac. Nu sunt necesare decat 3 sau 4 minute pentru ca apa sa dea din nou in clocot.
4. Dupa ce apa a dat in clocot, scoateti imediat porumbii din apa. Porumbul este perfect gatit si deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferintele fiecaruia, unii preferand sa lase porumbul la fiert chiar si pana la 10 minute.
5. Serviti cu sare, piper si unt.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta, recomand-o si prietenilor!
Sursa: gustos.ro