Ingrediente pentru o foaie de blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri făină
5 linguri miez de nucă
Ingrediente pentru cremă:
9 gălbenușuri
250 g zahăr
vanilie
Mod de preparare: 1. Pentru această rețetă, avem nevoie de 3 foi de blat. 2. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, făina, bicarbonatul, miezul de nucă și amestecăm totul foarte bine. Coacem foile, pe o tavă de copt, la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.
3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă și le încălzim pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie și amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă. La final, adăugăm untul și amestecăm.
4. Tapetăm foile cu crema pregătită anterior și formăm prăjitura. La final, decorăm cu ciocolată de menaj. Să o savurați cu drag! Poftă bună!
- România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor
- ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
- Demența: 4 semne subtile care pot apărea înainte de pierderea evidentă a memoriei