Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcintă moldovenească: Baba Alba

Plăcintă moldovenească: Baba Alba

Astăzi îți prezint plăcinta „BABA ALBĂ” care din punctul meu de vedere e tot ce ţi–ai putea dori de la o placinta. Ruşii şi moldovenii sunt topiţi după ea, ceea ce nu ne miră! E o reţeta simplă, foarte uşor de pus în practică

Ingrediente: 2 pahare de tăieţei, 10 ouă, 5-7 linguri de zahăr, ½ linguriţă de sare, 2 g de vanilină,
½ pahar de stafide, 3 linguri de unt, 2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:
1. Tăiţeii se fierb în apă nesărată cu adaos de ulei vegetal. Se strecoară. Se opăresc stafidele, se topeşte untul. Se amestecă ouăle cu zahăr şi sare, se adaugă vanilină. Uniţi amestecul cu tăieţeii şi stafidele, amestecaţi.
2. Tavă de copt sau tigaia cu margini înalte se unge cu unt, se toarnă masă. Se da la cuptor (încălzit, în prealabil) şi se coace 10 minute la temperatura de 250 grade, 40 de minute la temperatura de 150 de grade.

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru placinta cu branza sarata:


Aceasta placinta am invatat-o de la soacra mea si de atunci o fac foarte des. Toti membrii familiei sunt foarte incantati, se prepara usor si poate inlocui orice masa.
Un instrument obligatoriu este sa aveti o masa de bucatarie si un prosop de bumbac, rezervat special numai pt aceste placinte, un pic mai mare decat masa. Eu am folosit o fata de masa de bumbac care nu mai merge pentru alte scopuri.

  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
  • Secretul Tulburător din Spatele Vacanțelor de Familie: Ce Se Ascunde sub Banala Tradiție
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente:

Faina alba calitate superioara 400 g, sare 1 lingurite, ulei de floarea soarelui 5 linguri, branza de vaci 500 g,  6 ouă, ceapa verde 3 buc, telemea de vaca 300 g

Mod de preparare:
1.Intr-un bol puneti faina, 1 lingurita de sare si 5 linguri de ulei. Incalziti aproximativ 1-2 pahare de apa pe care o veti folosi la aluat.
Deci regula nr.1 – apa trebuie sa fie neaparat calda si aluatul trebuie lucrat la cald.

2.Turnati cate putina apa in amestecul de faina si framantati un aluat moale si nelipicios.

3. Apoi il scoateti pe o masa presarata cu faina si il mai framantati un pic. Acoperiti cu un prosop si lasati sa se odihneasca 15 min.
Deci regula nr.2. Aluatul trebuie obligatoriu sa se odihneasca aceste 15 min.

4. Dupa 15 min il framantati bine(pe masa sa fie presarata putina faina) pana devine un aluat neted si uniform. Observati diferenta intre poza de la pasul 3 si pasul 4.

5. Daca aveti masa de bucatarie de macar 1 metru patrat atunci din aluatul format faceti 2 bile de aluat. Daca o aveti mai mica faceti mai bine 3 bile.
Eu o am de 1mp, deci am facut 2 bile.
Aluatul se mai lasa 10 min sa se odihneasca.

6. Apoi aceste bile le intindeti cu facaletul sa fie de aporximativ 3-4 mm grosime. Le ungeti bine cu ulei si mai lasati 10 min. Atentie sa fie cald in bucatarie, mai bine inchideti geamul sa nu fie curenti de aer rece.

7. In acest timp pregatiti umplutura de branza – branza de vaci se amesteca cu 5 oua, sare(aproximativ 1 lingura, ar trebui sa fie sarata mai bine umplutura) si ceapa verde sau alba taiata marunt (puteti sa faceti si fara ceapa).
Amestecul de branza trebuie sa fie mai lichid, daca aveti branza mai uscata, si vedeti ca 5 oua nu ajung, mai adaugati cateva pana vedeti ca umplutura este asa cum trebuie.

8. Asterneti prosopul pe masa de bucatarie, luati una din foile unse cu ulei si usor o intindeti. Puteti un pic s-o intindeti in maini, apoi o puneti pe prosop si usor, usor trageti de margini. O intindeti sa fie foarte subtire, sa se vada prosopul prin ea si ii dati forma ovala, cam de dimensiunea mesei.
Aici este important sa nu va grabiti, procesul chiar calmeaza sistemul nervos .
9. Ungeti foaia intinsa de aluat cu o pensula cu ulei. Apoi distribuiti uniform jumatate din cantitatea de branza pe toata suprafata.
10. Apoi dati prin razatoarea mai mare, jumatate din cantitatea de telemea, direct pe placinta, uniform pe toata suprafata.

11. Si acum incepe procesul cel mai placut. Ridicati una din laturile prosopului, scuturati usor ca marginile foii sa inceapa sa se ruleze, apoi mai ridicati pana ajungeti cu rulada la jumatatea mesei/foii.

12. Repetati rularea cu cealalta latura a prosopului. Aici in poza se vede cum se apropie cele 2 rulade una de alta.
13. Apropiati ruladele una de alta, taiati un pic din margini, ca acolo este mai gros aluatul si fara umplutura.
Apoi taiati ruladele in 3-4 bucati, sa fie de latimea tavii in care le veti coace. Aici se vede cum tai rulada, si ma ghidez dupa dimensiunea tavii. Ungeti tava cu putin ulei si puneti rulada in ea.
15. Dintr-o foaie de placinta, am taiat-o in 3 bucati, mi-au iesit in total 6 rulade mai mici – o tava plina.
Placinte cu branza – reteta de la mama soacra – Pas 16
16.Din ambele foi de placinta mi-au iesit 2 tavi pline de rulade. Bateti un ou si ungeti bine cu el placintele. Dati la cuptor la temperatura medie.
17. Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si lasati 15 min in tava.
18. Apoi intoarceti tava cu fundul in sus si rasturnati placintele pe o tava/platou. Lasati sa se mai racoreasca putin. Apoi le dezlipiti una de alta si taiati bucatele de marime medie, depinde cum va place.

 

Sursa:lalena.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Lasagna de post cu legume. Un preparat delicios și sănătos pe care îl prepari imediat

Cum să prepari bomboanele Rafaello la tine acasă foarte rapid doar din ingrediente naturale. Vei regreta că nu ai încercat mai demult!

Cum să prepari bomboanele Rafaello la tine acasă foarte rapid doar din ingrediente naturale. Vei regreta că nu ai încercat mai demult!

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact