Lista de ingrediente:
1 kg de morcovi, 1 kg de zahar, 2- 4 lamai, 2 cani de apa, coaja de lamaie rasa
Cum se prepara:
Morcovii se curata de coaja (se razuiesc cu un cutit), se spala si se taie dupa preferinta rondele, cubulete sau se pot da pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se dizolva bine zaharul in apa, se adauga 3 lamai curatate de coaja si taiate cubulete (fara samburi) si se fierb la foc mic aproximativ 30 de minute, pana cand se formeaza un sirop.
Cand siropul de zahar s-a mai legat se adauga cubuletele de morcov si coaja de lamaie rasa si se continua fierberea pana cand morcovul este bine fiert si siropul este bine legat (aproximativ 60 de minute).
Cand dulceata de morcovi este gata se adauga zeama de la o lamaie, se mai dau cateva clocote si se ia vasul de pe foc.
Dulceata de morcovi se pune fierbinte in borcane si se inchid bine borcanele cu capace. Dulceata de morcovi, o reteta de dulceata foarte aromata si gustoasa plina de vitamine.
Daca ti-a placut aceasta reteta nu uita sa o impartasesti cu cei dragi!
Pe lângă o sursă bogată de vitamina A, aceste “minuni” portocalii ajută la prevenirea cancerului, au efect anti-îmbătrânire, te ajută să ai o piele frumoasă şi o vedere mai bună.
În plus, sunt ideali pentru dietă: conţin puţine calorii, nu au grăsimi şi sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale.
Profită la maximum de ei!
Contrar regulei generale conform căreia este mai bine să consumăm legumele în starea lor naturală, deci crude, în acest caz morcovul este mai bine să fie mâncat fiert. Prin fierbere acesta îşi pierde duritatea, iar organismul îl digeră mai uşor, absorbind o cantitate mult mai mare de betacaroten.