Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Roșii murate cu usturoi ca în copilărie. Bunica ne răsfăța în fiecare iarnă cu aceste bunătăți

Roșii murate cu usturoi ca în copilărie. Bunica ne răsfăța în fiecare iarnă cu aceste bunătăți

Rosiile sunt nelipsite in orice bucatarie, sunt gustoase, sanatoase si foarte des utilizate. Dar cum putem sa le pastram gustul si savoare pe timp de iarna? Mai ales ca avem acces la cele mai gustoase rosii: rosiile romanesti.

Astăzi îți prezentăm câteva modalități de păstrare a roșiilor peste vară:

Roșii murate:

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente: 2 kg rosii cherry sau alt soi, dar cat mai mici, coapte si tari, 2 capatani de usturoi, 5-6 frunze de dafin, 5-6 frunze de vita de vie, 1 lingura seminte de mustar, frunze de visin (5-7 ar fi de ajuns), sare grunjoasa, 100 ml otet alimentar de 9 grade, la 1 l saramura, 2 linguri boabe de piper
Saramura:la 1 l apa, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa

Mod de preparare:
Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele de visin si de vita de vie. Asezati in borcane, mai intai un strat de frunze de vita de vie si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar. Aranjati rosiile si puneti printre ele cateii de usturoi curatati, frunze de visin si de dafin. Adaugati restul de piper si seminte de mustar si acoperiti cu un alt strat de frunze de vita de vie.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Separat, fierbeti apa, adaugand 100 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 l apa. Turnati deasupra saramura cu otet fierbinte, legati imediat si dati borcanele la  uscat (intre paturi), pana se racesc complet (1-2 zile).

Depozitati apoi, in camara, la loc racoros.
Se consuma ca muratura.

Suc de rosii:

Timp de preparare: 30 minute
Timp gatire: 1 ora, 30 minute

Ingrediente: 3.5 kg rosii foarte coapte, 1 lingurita sare de mare, 4 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Spala bine rosiile si usuca-le. Acum trebuie sa elimini semintele si pielita rosiilor, si ai 3 metode prin care poti face asta:

Optiunea 1: Taie un mic „x” in partea de jos a fiecarei rosii si scufunda-le pentru aproximativ 30 de secunde in apa clocotita, apoi pune-le intr-o baie de apa rece cu gheata. Vei putea curata foarte usor pielita, si apoi taiate in jumatate vei elimina si semintele.

Optiunea 2: taie rosiile in bucati mari si da-le printr-un procesor de alimente.

Optiunea 3: mixeaza rosiile rapid printr-un blender si scurge piureul printr-o sita fina.

Pune rosiile decojite si fara seminte intr-o oala cu sarea si adu-le la fierbere. Redu focul la mic si lasa-le sa fiarba, amestecand ocazional, pana cand amestecul se reduce cu aproximativ o treime, va dura cca 45 de minute.

Intre timp, sterilizeaza borcanele si capacele intr-o cratita cu apa fiarta.

Pune 1 lingura de suc de lamaie in fiecare borcan, transfera sosul de rosii fierbinte in borcanele fierbinti, lasand aproximativ 1cm spatiu pana la gura capacului. Infileteaza capacele bine si pune borcanele inapoi in apa care fierbe (apa nu trebuie sa treaca de capac). Se lasa la fiert 40 de minute.

Cand s-a scurs timpul se depoziteaza intr-un loc racoros, intunecat, pana la utilizare.

Rosiile uscate:

Ingrediente:

1kg rosii
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 93°C. Spala rosiile si usca-le bine, apoi elimina semintele/sucul/interiorul fiecarei rosii. Taie rosiile mici in sferturi si rosiile mai mari in bucati mici. Daca vrei sa lasi bucati mai mari de rosii, inteapa de cateva ori cu un cutit partea cu piele pentru a le ajuta sa se usuce uniform.

Imprastie rosiile taiate pe o foaie de copt si stropeste-le cu ulei de masline – amesteca bine.

Pune rosiile in cuptor si lasa-le acolo pana cand marginile se strang iar rosiile se reduc in marime cu aproximativ 1/3, timp de 2 – 3 ore, in functie de cat de suculente au fost rosiile. Timpul poate fi prelungit si pana la 8 ore.

Rosiile uscate pot fi depozitate in frigider sau congelator, sau acoperite cu ulei de masline.

Roșii congelate:

Rosiile congelare nu sunt doar foarte usor de „preparat”, dar sunt si cel mai bun mod in care aroma lor poate fi pastrata peste iarna.

Pentru a congela rosii:

Pune rosiile crestate putin (ca in imaginea de mai jos) in pungi de plastic resigilabile, extrage excesul de aer (se poate folosi un pai pentru a face acest lucru), sigileaza-le si congeleaza-le. Este atat de simplu, rapid si usor!

Daca totuti aveti o multime de rosii; puneti-le pe o tava de copt si apoi in congelator pentru cateva ore, dupa care pot fi scoase si puse direct in pungute (aceasta metoda ajuta la asigurarea ca rosiile vor ingheta rapid si uniform).

Nu este nevoie ca rosiile sa fie decojite inainte de a le congela – pielita acestora va „aluneca” usor si rapid dupa decongelare.

Rosiile congelate pot fi folosite in orice reteta.

Tips: daca doriti le puteti taia si felii/cubulete ocupand astfel mai putin spatiu in congelator.

Sursă: www.supereva.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciuperca lui Dumnezeu, ciuperca binefăcătoare care s-a dovedit că vindeca tumorile și cancerul

Ciuperca lui Dumnezeu, ciuperca binefăcătoare care s-a dovedit că vindeca tumorile și cancerul

Credeai că ai încercat toate salatele de sezon? Uite cum se prepară salata hawaiiană!

Credeai că ai încercat toate salatele de sezon? Uite cum se prepară salata hawaiiană!

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
Daniel David a demisionat din funcția de ministru al Educației. Surse: decizia era luată de mai mult timp
Actualitate

Daniel David a demisionat din funcția de ministru al Educației. Surse: decizia era luată de mai mult timp

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact