miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Budinca de dovleac cu frișcă și nuci

Budinca de dovleac cu frișcă și nuci

Budinca de dovleac cu frișcă și nuci

Placinta cu dovleac nu e singurul desert pe care il poti prepara toamna din acest fruct! Uite cat de usor e sa pregatesti o budinca de dovleac gata portionata, cu care servesti 6 persoane!

Ingrediente:200 g dovleac placintar, 200 ml lapte, 50 ml smantana pentru frisca, 50 g zahar, 2 oua, 1/2 lingura rom, esenta vanilie, nuci (pentru decor)

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Mod de preparare:

Taie dovleacul cubulete si fierbe-l in apa potrivita, pentru 10 minute sau pana cand sunt usor de patruns cu furculita.
Scoate dovleacul si paseaza-l in robotul de bucatarie sau cu ustensila pentru piure.
Combina-l apoi cu laptele, smantana pentru frisca, ouale, zaharul si esentele.
Toarna compozitia in forme de budinca termorezistente si asaza-le intr-o cratita intinsa, cat mai incapatoare.
Pe langa forme toarna apa pana la jumatatea inaltimii lor, acopera-le cu folie de aluminiu si acopera apoi cratita cu un capac pus intr-o parte, pentru a permite partial aburului sa iasa.
Lasa budinca de dovleac la foc mic pentru 30 de minute, sau pana cand se solidifica.
Serveste budinca de dovleac racita, cu frisca si nuci, presarate cu scortisoara sau cu sirop de artar.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru placinta de dovleac:

 

Această plăcintă cu dovleac se face repede, este de sezon şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente:

Pentru foi:
250 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb, 250 ml apa, un praf de sare, aprox. 700-720 gr faina

Petru umplutura:
2 kg dovleac, 300 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrat, scortisoara si nuca (dupa preferinta).

Mod de preparare:

O reteta simpla si de post. Se curata dovleacul si se da pa razatoare, se pune intr-o oala la calit impreuna cu zaharul. Cand a scazut bine si nu mai e apos, se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intre timp, facem coca pt foi. Intr-un castron se amesteca apa cu uleiul si sarea si se pune faina in ploaie. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 2 parti egale. Se intinde o foaie si cealalta jumatate se baga la frigider.

Intr-o tava cu dimensiunile 25X33 cm, se pune hartie de copt si foaia pt placinta. Dam foaia la cuptor si o coacem pe jumatate, apoi adaugam dovleacul si cealalta foaie. Dam iar la cuptor pana cand placinta capata o culoare aurie.

Pentru cuptorul electric iti recomand ca timp de coacere 40 de minute. Scoate placinta din cuptor si portioneaz-o usor (doar partea de sus) si las-ola racit, apoi portioneaz-o pana jos, pudreaz-o cu zahar pudra si gata.
Pentru a se pastra cateva zile fara a se intari, o punem pe o farfurie, acoperim cu o punga si o bagam la frigider.

Ps: in zaharul pudra, puteti pune putina vanilina, pentru mai mult gust.

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc.

Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

A devenit foarte repede cunoscut şi pentru proporţiile sale (de multe ori) colosale în comparaţie cu celelalte rude leguminoase. Ţara lui de baştină este Peru, de unde a fost exportat de către conchistadorii spanioli, in secolul al XVI-lea.

În spaţiul românesc, seminţele de dovleac, prăjite, se prezintă sub forma unei delicatese olteneşti.
Crude, seminţele de bostan pot înlocui numeroase medicamente pentru a trata de la afecţiuni intestinale până la dureri articulare.

Aşadar, fără nicio altă contribuţie externă, seminţele de dovleac au puterea de a elimina viermii intestinali şi pot fi decisive în vindecarea prostatei.

Se recomandă mai ales copiilor pentru că nu afectează organismele în creştere şi nu sunt toxice. Dacă totuşi vreţi încă un plus de eficacitate, puteţi combina seminţele cu uleiul de ricin.

Strămoşii noştri se vindecau de gută şi îşi diminuau durerile de articulaţii cu aşa numitul lapte de bostan: 2 linguri de seminţe decojite (cu pieliţa verde păstrată), la care adăugau 1 pahar cu apă caldă.

După ce seminţele sunt lăsate (pe timp de noapte) în apă pentru a se umfla, se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu apa, în care au stat peste noapte, pănă se transformă într-o pastă omogenă.

Cura durează, de obicei, între 10 şi 15 zile, timp în care trebuie excluse din dieta zilnică mâncarea sărată, iute sau condimentată şi alcoolul.

Pentru cistită se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, câte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese.

Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei.

Toate trăsăturile terapeutice sunt, de fapt, meritele compoziţiei bogate în magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi, zaharuri, lecitină, rezine şi enzime cu rol antihelmintice.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Coaste de porc la cuptor, atât de fragede că ți se topesc în gură!

Urmatorul Articol

Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version