Ce ne sfătuiesc doctorii să facem cu pielița de la pui! Află care sunt avantajele pe care le ai atunci când consumi acest aliment atât de controversat!
Poate că ai auzit de foarte multe ori că pielița nu este bună pentru sănătatea ta. Ai auzit că nu este bună deoarece îngrașă, crește nivelul colesterolului și a presiunii arteriale și poate conduce chiar la boli ale inimii. Studiile recente confirmă că toate aceste informații sunt greșite. Nu este nevoie să scapi de pielița de pui înainte de a găti carnea. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că a consuma pielițe de pui în cantități moderate nu cauzează probleme cu inima. Iar supriza cea mai mare este că aceasta aduce numeroase beneficii precum:
- Pielița de pui împiedică absorbția uleiului:
Atunci când gătești carnea de pui la temperaturi ridicate, mâncarea poate fi foarte uleioasă. Din fericire, pielița este cea care împiedică ca acest lucru să se întâmple. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu trebuie să îndepărtezi pielița și să gătești astfel de fiecare dată când este posibil.
- Nu are atât de de multe calorii pe cât te-ai aștepta:
Aceeași cantitate de carne de pui fără pieliță are mai puțin cu aproximativ 50 de calorii, așadar de ce să pierzi un gust delicios pentru atât de puțină grăsime în plus? Aceasta ne duce la punctul 3 unde vei afla că pielița de pui este plină de savoare.
- Gustul pieliței de pui este demențial:
De ce să ratezi să te bucuri de un gust absolut delicios, crocant, care, alături de condimentele naturale potrivite, va oferi o savoare deosebită preparatului din carne de pui?
- Cel mai important dintre toate este că pielița de pui contribuie la sănătatea inimii tale:
Pielița de pui nu este inamicul de care trebuie să te temi, ci este aliatul de care ai nevoie. La fel ca și fructul avocado, care a fost lăsat multă vreme la o parte, deoarece conține multă grăsime, trebuie să știi că acest tip de grăsime conținut atât de pielița de pui, dar și de avocado, este foarte bun pentru inima ta. Acest tip de grăsime te ajută să elimini colesterolul rău și presiunea arterială, în timp ce echilibrează hormonii naturali din organismul uman.
- Conține Omega 3 și 6:
Experiența de a mânca pielița de pui este cu atât mai plăcută atunci când ai în vedere că aceasta conține omega 3 și omega 6 care sunt grăsimi necesare organismului uman. Totuși, moderația este cheia în toată experiența noastră culinară și gustativă.
Important este că, experții în sănătate au demontat un mit care ne priva de a avea parte de un aliment foarte gustos și sănătos. Tu consumi pielița de pe carnea de pui?