Unul dintre cele mai iubite deserturi, Checul la tava, este recunoscut pentru gustul său bogat și textura moale. Cu această rețetă simplă, vei putea savura un Chec super delicios făcut în propria casă. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
300 grame de făină
3 ouă
180 ml de lapte
50 ml de ulei
200 grame de zahăr
16 grame de praf de copt
Cum se prepara:
Începe prin a bate ouăle împreună cu zahărul, sarea, uleiul, laptele și făina. Amestecă bine ingredientele până obții o compoziție omogenă.
Adaugă praful de copt în compoziție și amestecă din nou.
Toarnă compoziția într-o tavă și nivelează-o.
Coace checul la 180°C timp de 40 de minute sau până când este rumenit și trece testul scobitorii.
Gata! Checul este acum pregătit să fie savurat. Servește-l simplu sau cu o cremă delicioasă de vanilie sau ciocolată.
Poftă bună!
Iti recomandam sa incerci si Briose de ciocolată marmorată
Ingrediente :
1¼ ceașcă făină albă
120 g unt moale (1/2 cană de unt)
3 ouă de talie medie
3/4 ceașcă zahăr alb
1 linguriță extract de vanilie
1½ linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
100g ciocolată neagră (fulgi)
2 linguri unt topit
3 linguri cacao neîndulcită
100g fulgi de ciocolată
Instrucțiuni :
Adaugă ciocolata neagră și cele 2 linguri de unt topit într-un vas, pe foc mediu-mic. Topiți ciocolata și untul împreună, amestecând frecvent până devin netede și complet topite. Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l să se răcească timp de aproximativ 5 minute.Într-un bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Amestecă și lasă deoparte.
Bate untul și zahărul într-un bol mare până devin cremoase. Adaugă ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adaugă extractul de vanilie.Adaugă amestecul de făină în amestecul de unt și continuă să bați până se omogenizează bine.
Scoate o parte din aluat și pune-o într-un alt bol. Adaugă cacaoa și ciocolata topită. Amestecă bine. Cu ajutorul unei linguri, împarte aluatul în formele de briose pregătite (1 lingură de fiecare tip de aluat). Folosind un scobitoare sau un cuțit, trasează ușor vârtejuri prin aluat pentru a crea efectul marmorat.
Coace pentru aproximativ 18-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 175°C sau până când un scobitoare introdusă în mijlocul brioșelor iese curată. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească complet înainte de a le servi.
Acum poți savura aceste delicioase briose de ciocolată marmorată alături de o ceașcă de cafea sau de un ceai cald și să-ți bucuri oaspeții cu un desert rafinat și gustos!