Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Ciorba de loboda este o varianta perfecta pentru sezonul primavara rece…Avem lobodă, dar inca avem nevoie sa o completam cu putina carne de pui pentru a fi mai satioasa. Daca tii post, se poate elimina carnea de pu si ouale si sa respecti reteta pentru restul legumelor. Oricum ai da-o, aceasta ciorba te va cuceri.

Ingrediente:8 legaturi de loboda, 1 piept de pui, telina, 1 ardei gras rosu, morcov, 1 ceapa, leustean, bors la sticla, 100 gr de orez, 2 oua, 1 conserva de rosii in bulion, rosii pasata sau bulion de tara.

Mod de preparare:

  • S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Taiem pieptul de pui si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda.
Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare, apoi loboda si conserva de rosii, bulion de casa sau rosii pasate (

Cand este aproape facuta punem orezul.Facem din cele 2 oua omleta pe care o taiem fasii(ofera un gust senzational).
Dupa ce s-a fiert si orezul punem borsul, dupa ce a dat un clocot stingem focul si punem leusteanul si omleta deasupra, acoperim oala cu un capac si lasam asa 10 minute.
Iese o ciorba delicioasa autentic romaneasca pe care trebuie sa o incerci. Sigur iti va placea!

Sursa:bucataras.ro

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta pentru ciorba de cartofi cu verdeata si taietei:

 CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Chiar dacă pentru unele persoane combinația dintre cartofi și fidea nu este una reușită, pentru alții această ciorbă este perfectă, deoarece are un gust bun, te satură la nevoie și în plus, bunicii ne făceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificație mult mai puternică și eu pur si simplu ador această ciorbică. Iată cum se prepară:

INGREDIENTE:

o ceapa, un morcov, zarzavat ciorba, pasta de ardei, o cana bulion, 4-5 cartofi, 50 g fidea, ulei, sare,piper, patrunjel,leustean verde

MOD DE PREPARARE:

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute(max.5) si se pune bulionul.La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie(zarzavatul meu de ciorba contine sare),piper si verdeata tocata.

Vezi și rețeta pentru supă de conopidă:

Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta.

Ingrediente:

1 conopida,2 morcovi, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 1 cartof normal, 6 linguri ulei, cateva fire marar, sare, piper

Mod de preparare:

Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200C pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa.

Fierbem la foc mediu cam 15 minute. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute. “Pescuim” din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper. Adaugam mararul tocat si stingem focul. Se serveste calda cu crutoane de paine

Vezi și reșeta pentru supă de roșii cu găluște:

Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină, 1 kg rosii, 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust

Mod de preparare:

Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Poftă bună!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Tragedie la Spitalul Județean Buzău: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al unității, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Ancheta în cazul morții doctoriței Ștefania Szabo, în plină desfășurare

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact