Ciorba de loboda este o varianta perfecta pentru sezonul primavara rece…Avem lobodă, dar inca avem nevoie sa o completam cu putina carne de pui pentru a fi mai satioasa. Daca tii post, se poate elimina carnea de pu si ouale si sa respecti reteta pentru restul legumelor. Oricum ai da-o, aceasta ciorba te va cuceri.
Ingrediente:8 legaturi de loboda, 1 piept de pui, telina, 1 ardei gras rosu, morcov, 1 ceapa, leustean, bors la sticla, 100 gr de orez, 2 oua, 1 conserva de rosii in bulion, rosii pasata sau bulion de tara.
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda.
Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare, apoi loboda si conserva de rosii, bulion de casa sau rosii pasate (
Cand este aproape facuta punem orezul.Facem din cele 2 oua omleta pe care o taiem fasii(ofera un gust senzational).
Dupa ce s-a fiert si orezul punem borsul, dupa ce a dat un clocot stingem focul si punem leusteanul si omleta deasupra, acoperim oala cu un capac si lasam asa 10 minute.
Iese o ciorba delicioasa autentic romaneasca pe care trebuie sa o incerci. Sigur iti va placea!
Sursa:bucataras.ro
Vezi si reteta pentru ciorba de cartofi cu verdeata si taietei:
Chiar dacă pentru unele persoane combinația dintre cartofi și fidea nu este una reușită, pentru alții această ciorbă este perfectă, deoarece are un gust bun, te satură la nevoie și în plus, bunicii ne făceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificație mult mai puternică și eu pur si simplu ador această ciorbică. Iată cum se prepară:
INGREDIENTE:
o ceapa, un morcov, zarzavat ciorba, pasta de ardei, o cana bulion, 4-5 cartofi, 50 g fidea, ulei, sare,piper, patrunjel,leustean verde
MOD DE PREPARARE:
Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute(max.5) si se pune bulionul.La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie(zarzavatul meu de ciorba contine sare),piper si verdeata tocata.
Vezi și rețeta pentru supă de conopidă:
Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta.
Ingrediente:
1 conopida,2 morcovi, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 1 cartof normal, 6 linguri ulei, cateva fire marar, sare, piper
Mod de preparare:
Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200C pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa.
Fierbem la foc mediu cam 15 minute. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute. “Pescuim” din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper. Adaugam mararul tocat si stingem focul. Se serveste calda cu crutoane de paine
Vezi și reșeta pentru supă de roșii cu găluște:
Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:
Ingrediente:
2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină, 1 kg rosii, 1 legătură pătrunjel
Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust
Mod de preparare:
Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.
Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.
Poftă bună!