vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță

Ciulamaua de pui este un preparat specific romanesc foarte gustos si apreciat de noi toti. Se prepara rapid si rezultatul ii va bucura pe toti cei ai casei. Iata de ce ai nevoie!

INGREDIENTE
6 aripioare de pui CocoRico,150-200 grame ciuperci champignion crude, o cepa mica sau o jumatate, un morcov intreg, 1-2 catei de usturoi, 150 g smantana groasa sau de gatit, sare, piper, patrunjel verde,2 linguri faina sau amidon de porumb, mamaliguta.

Vezi și...

Salata de vară cu pui și struguri

Chifteluțe de pui cu spaghete în sos roșu

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

 

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta:
In cratita cu ulei de masline adauga cateii de usturoi taiati in doua si lasa-i sa se prajeasca, apoi scoate usturoiul si arunca-l. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pentru gust.Am adaugat sare si putin oregano.Daca scade apa pe parcursul fierberii (si o sa scada), mai adaugati cate putina apa, sa fie mereu acoperita carnita.
Cand e fiarta carnita, se scoate morcovul si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca foarte bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati.Se pune in fir subtire si se amesteca mereu sa se omogenizeze uniform, se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. Se pune deasupra patrunjel verde tocat.

Mamaliguta se face dupa preferinte, eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita sau mozzarella in functie de ce am prin casa.

Secrete in bucatarie:

1.Ciulamaua se poate face pe orice fel de carnita de pui, dar tre sa fie alba musai si sa aiba smantana.
2.ciupercile sunt doar un adaos, poti prepara si fara ciuperci.

 

Sursa:bucataras.ro

Vezi si reteta pentru tocanita de ciuperci:

Tocănița de ciuperci este o mâncare sățioasă, foarte gustoasă și de post. Ideală în zilele de post sau în perioada în care dorești să mănânci mai puțină carne. O poți servi împreună cu piureu, orez sau mămăliguță, astfel vei avea o masă îmbelșugată, dar și ușoară pentru stomac. Iată cât de simplu o poți prepara!

Ingrediente:
500 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit ciuperci champinion, se pot folosi orice ciuperci vă sunt pe plac – gălbiori, ciuperci brune, pleurotus etc.), 100 de grame de ceapă (1 ceapă mare, eu am folosit o ceapă roșie de mărime medie și 1 fir de ceapă verde în completare), 1-2 căței de usturoi (după cât de mari sunt și după cât de usturoiat vă place), 100-150 de grame de ardei (eu am folosit 2 ardei mici, unul roșu și unul galben, împreună au avut 130 de grame, gata curățați de cotor și semințe), 30 de ml de ulei, 150 ml de passata de roșii sau 2 roșii mari, opărite, decojite de pieliță și tăiate în cuburi, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare:
1. Se curăță și se toacă ceapa și se zdrobește usturoiul. Ardeii se taie fâșii sau cubulețe, cum preferați, eu i-am lăsat în bucăți măricele, ca să își păstreze ceva din textură și pentru că mi s-au părut că au culori foarte frumoase. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți (după cât sunt de mari).
2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare, se adaugă uleiul și apoi ceapa tocată și usturoiul zdrobit, presărându-se de la început și cu puțină sare. Se călește 2-3 minute, cât să înceapă să se înmoaie ceapa.
3. În tigaie se adaugă ardeiul, se amestecă, se reduce focul și se călesc legumele în continuare timp de 6-7 minute. Atenție, nu urmărim să le rumenim, doar să se înmoaie, așa că e bine să supraveghem tigaia în acest răstimp și să mai amestecăm din când în când.
4. După ce ceapa s-a înmuiat de-a binelea, mărim din nou focul la mediu, urmând să adăugăm imediat ciupercile.
5. Punem în tigaie ciupercile, toate deodată și amestecăm. Am mărit focul puțin pentru că ciupercile vor lăsa multă apă care e bine să se evapore rapid. Nu vă îngrijorați dacă tigaia pare cam încărcată în această fază, foarte repede, ciupercile vor pierde din volum și vor încăpea perfect.
6. După ce ciupercile și-au pierdut volumul (câteva minute din momentul în care le-am adăugat în tigaie), se adaugă passata de roșii sau roșiile proaspete, decojite de pieliță și tăiate cubulețe. Se fierbe totul împreună la foc mediu încă 10-12 minute, cât să fie tocănița potrivit de scăzută după gustul vostru.
7. În final, se asezonează cu sare și piper și se presară cu pătrunjelul verde tocat. Se servește tocănița caldă, alături de garnitura preferată (care în cazul nostru a fost un orez alb, simplu).
A fost foarte gustoasă, îndestulătoare și aromată tocănița asta de ciuperci! Dacă hotărâți să o pregătiți și voi, spor la treabă și poftă mare!

Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul investeste un consum minim de energie. Se recomanda ca acestea sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati. Ciupercile sunt excelente in dietele de slabire caci nu contin amidon. Puteti consuma ciuperci de 3 ori pe saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizata de consumul acesteia.

Ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale. In plus, “carnea vegetala” are un gust delicios si poate fi gatita in multe feluri. Recent, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

Sursa:retetecalamama.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se prepară borșul tigănesc, o rețetă gustoasă și sănătoasă

Urmatorul Articol

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Articole Similare

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă
Rețete românești

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Urmatorul Articol
Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version