marți, 3 octombrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sănătate » Cum preparăm corect cătina cu miere de albine?

Cum preparăm corect cătina cu miere de albine?

Cum preparăm corect cătina cu miere de albine?

Cătina cu miere de albine este un remediu natural universal,  această combinație conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât fructele citrice.

Cunoscută în lumea antică pentru proprietăţile sale miraculoase, mierea era folosită atât ca medicament, cât si în ritualuri si ceremonii.
ierea are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului. Graţie acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plăgilor infectate.
Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.

Vezi și...

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

 

Cătina este o plantă lemnoasă mai mică decât aborele, ce poate creşte pãnã la 5-6 metri înãlțime.

Ramurile prezintã numeroşi ţepi lungi și ascuţiţi, iar frunzele sunt înguste, de culoare verde-argintie.

Florile sunt brun-gãlbui, mici, şi de regulă apar în lunile martie – aprilie. Principala parte folositã în fitoterapie sunt fructele acestui arbust. Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C şi uleiuri vegetale sănătoase, extraordinar de beneficile în unele afecţiuni ale pielii.

Sucul de fructe de cătină presate poate fi consumat ca atare sau poate fi transformat în sirop, având diverse beneficii petnru sănătate.

Care este compoziția cătinii?

Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C (de 2 ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de 10 ori mai multă decât citricele). De asemenea, fructele de cătină conțin şi alte vitamine, precum vintamina E, vitamina K, vitamina F sau vitamina P, complexul de vitamine B (B2, B6, B9 etc.), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale şi oligoelemente, acizi graşi polinesaturati, uleiuri complexe (din care se obţine uleiul de cătină, oleum hippophaes), uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.

Ce proprietăți și beneficii are cătina?

Cătina are proprietăți antioxidante, emoliente, citoprotectoare, imunostimultoare, vitaminizante și revigorante, depurative, antiinflamatoare și cicatrizante.

Indicații terapeutice

Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în cazul afecţiunilor hepatice, oculare, în caz de răceli sau viroze respiratorii, pojar, afecţiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric și ateroscleroză.
Rețetă pentru cătină cu miere de albine

Se adaugă o parte de miere de albine la 3 părți de fructe de cătină. După ce ați spălat și zdrobit fructele de cătină, le adăugați într-un borcan, până când îl umpleți pe jumătate. Turnați miere peste aceste fructe mici și umpleți astfel borcanul. Se închide bine borcanul și se păstrează la frigider.

După aprox. 7 zile, serviți câte 1-2 lingurițe din acest amestec aromat. Puteți servi pe stomacul gol, în fiecare dimineață, timp de 30 de zile. Veți avea o sănătate de fier si veti fi sarit de virozele care ne pandesc la tot pasul!

Sursa: kilocalorii.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Supă de linte cu legume, un aliat nemaipomenit de sănătos și gustos pentru perioada postului.

Urmatorul Articol

Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Articole Similare

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…
Sănătate

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile
Sănătate

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”
Sănătate

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Salată de pui cu telemea
Diete

Salată de pui cu telemea

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri
Sănătate

Acest truc este foarte util pentru toate gospodinele. Ce trebuie să facem pentru a ca mierea de albine să nu se mai lipească de lingură și tacâmuri

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei
Sănătate

Ce se întâmplă atunci când mâncăm roșii în fiecare zi. Cât de bine este să le consumăm împreună cu ulei

Urmatorul Articol
Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum
Generale

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum

Simona Halep poate scăpa complet de suspendare. Vestea cea mare a venit acum. Reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping din România au...

Citeste mai mult
Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version