Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Iată cum se prepară piureul de cartofi:

Ingrediente: 6 cartofi de marime medie, jumatate lingura sare, 3 linguri de unt gras, jumatate cana de lapte fierbinte, 2 linguri de smantana, sare dupa gust ( piper, optional), o crenguță de busuioc, 1 lingura de ulei de masline.

Foloseste cartofi rosii, care nu absorb foarte multa apa. Pentru a se patrunde mai usor, cartofii vor fi taiati in cuburi mari. Se pun la fiert si se adauga sarea. Se incearca folosind o furculita. Atentie, nu trebuie sa ii fierbeti prea tare! Apa se strecoara, pastrand cartofii in oala in care au fost fierti (eu folosesc un ceaunel), deoarece caldura recipientului ajuta la pastrarea consistentei cartofilor. Se adauga smantana si untul, se amesteca bine, apoi se toarna laptele cald. Nu folositi mixerul sau blenderul intrucat piureul va iesi cleios; pisati-l cu ustensila speciala pentru piure.

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Urmeaza „cireasa de pe tort”: ghimbirul. Da, piureul pe care tocmai l-ai preparat trebuie sa fie aromatizat cu acest condiment sanatos. Adaugă uleiul de măsline și amestecă ușor până este absorbit de cartofi

Lasati putin piureul deoparte inainte de a-l servi, timp de 5 minute, pentru a permite aromei din ghimbir sa patrunda in compozitie. Serviti-l apoi ca si garnitura si veti vedea ce gust deosebit da ghimbirul acestui banal tip de mancare. Pofta buna!

Vezi cum se prepară și pilaful pufos bob cu bob:

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Detox natural: rețeta simplă cu sfeclă roșie și morcov care curăță ficatul și revigorează organismul
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Pilaful este un fel de mancare nelipsit de pe mesele romanilor. Se gateste rapid si este un deliciu.

Bineinteles, exista niste secrete pentru a obtine pilaful cel mai bun. Chiar daca pare cel mai simplu lucru din lume, pregatirea orezului da batai de cap multora dintre noi.

Insa, orezul pufos, cu boabe separate si nelipicios nu este imposibil de obtinut.
Pentru a va veni in ajutor, am adunat cateva sfaturi simple de la cele mai pricepute gospodine si de la cei mai iscusiti bucatari. Iata ce am aflat:

1. Alege tipul de orez potrivit. Exista peste 120.000 de soiuri de orez in intreaga lume, catalogate in functie de granulatie, culoare sau aroma. In functie de preparatele pe care dorim sa le pregatim, putem alege un anumit tip de orez. De exemplu, pentru prepararea salatelor sau garnituri se foloseste orezul natur, prefiert sau salbatic, in timp ce pentru pilafuri sau paella se foloseste orez vaporizat.

2. Masurati orezul si apa. Pentru majoritatea tipurilor de orez, se foloseste proportia de 1:2, 1 masura de orez la 2 masuri de apa. Exista insa si tipuri de orez ce au nevoie de mai multa sau mai putina apa, asa ca cel mai indicat este sa consultati eticheta produsului inainte de a incepe sa gatiti.

3. Spala orezul. Este indicat sa spalat orezul de 2-3 ori cu apa rece, deoarece va devini astfel mai putin lipicios, prin indepartarea amidonului si a impuritatilor.

4. Fierbeti apa. Lasati apa sa dea intr-un clocot, dupa care adaugati orezul. Aveti in vedere ca orezul isi mareste volumul in timpul fierberii, asadar este necesar sa optati pentru o oala suficient de incapatoare.

5. Odata ce apa a dat in clocot, adaugati orezul, sarea si untul (daca este cazul) si dati focul la intensitate mica.

6. Acoperiti si lasati la fiert la foc mic. Nu dati la o parte capacul, caci aburul va iesi, iar timpul de gatire ale orezului se va prelungi.

7. Dupa aproximativ 18 minute (pentru orezul alb) sau 30 minute (in cazul orezului brun), se poate verifica orezul. Orezul fiert trebuie sa fie pufos, sa nu fie tare sau lipicios.

8. Opriti focul si dati la o parte capacul. Orezul se cateva minute sa se odihneasca, dupa care se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri sau furculite, pentru a desprinde boabele lipite intre ele.

Sursa: bzi.ro

gustos.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Cum să prepari orezul perfect pufos bob cu bob. Trebuie să urmezi acești pași ca să reușești

Cum să prepari orezul perfect pufos bob cu bob. Trebuie să urmezi acești pași ca să reușești

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL
Actualitate

CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact