marți, 3 octombrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Cum să frăgezim carnea de vită pentru a ne bucura de ea la valoare maximă

Cum să frăgezim carnea de vită pentru a ne bucura de ea la valoare maximă

Cum să frăgezim carnea de vită pentru a ne bucura de ea la valoare maximă

Carnea de vita poate fi dificil de gatit daca nu aplicam cateva trucuri. Orice persoana pasionata de gatitul cu bun-gust stie ca pentru a obtine o mancare din carne de vita frageda este necesar sa pregatim preparatul din timp.

Carnea de vita este o sursa excelenta de proteine si seleniu, zinc, fier şi fosfor. Are un nivel ridicat de vitamine din complexul B, cum ar fi B12, B3-niacina şi B6. Zincul şi fierul sprijina sistemului imunitar şi sunt foarte utile pentru vindecarea rănilor. Carnea de vita are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine animale.

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Daca fierbem carnea de vita este recomandat sa adaugam otet, circa o lingurita de otet pentru un kilogram de carne. Astfel fragezim carnea de vita si o facem mai usor de consumat.
Daca dorim sa pregatim carnea de vita la cuptor sau la tigaia wok este preferabil sa o marinam inainte. In cazul in care nu mai aveti timp sa marinati carnea de vita, pentru prepararea la cuptor este de preferat sa folositi pungi speciale pentru friptura de vita sau vase cu capac foarte bine fixat, astfel incat carnea sa stea cat mai mult in sucul propriu care sa nu aiba posibilitatea sa se evapore. Daca doriti sa prajiti carnea de vita nu o tineti prea mult timp pe foc in suc propriu caci se intareste! Aceasta trebuie sa fie taiata in fasii cat mai subtiri pentru a se patrunde usor.
Daca dorim sa fragezim carnea de vita o putem marina. Ingrediente de baza pentru marinata: sucul proaspat stors de la o lamaie, doua lingurite de aceto balsamico de Modena, 2 lingurite de sos de soia, 2 lingurite de boia dulce, putin ulei de masline, cativa catei de usturoi zdrobiti, doua lingurite de apa minerala (sau bicarbonat), crengute de rozmarin sau cimbru. Aceasta este baza marinatei, dar puteti varia foarte mult in functie de gusturi si de ingredientele pe care le aveti in casa. Cert este ca marinata trebuie să contina neapărat ingrediente acide precum sunt otetul, vinul sau zeama de lamaie. Nu trebuie neaparat toate 3, dar nu e nici rau daca puneti cate putin din fiecare. Pentru a marina carnea de vita este recomandat vinul rosu Merlot sec. Pentru ca in marinata se afla ingrediente acide, evitati vasele de metal. Puteti folosi o punga de plastic pe care o inchideti bine. Carnea trebuie acoperită de lichid şi se ţine la frigider circa o zi. Dacă bucăţile de carne de vita sunt deja mici sau subţiate este suficient să stea la marinată numai cateva ore. Puteti bate putin cu ciocanul de bucatarie carnea de vita inainte de a o gati.
Iar secretul absolut al carnii de vita este ca sursa de unde o luati sa fie una cunoscuta si sa fie proaspata.

Spor la gatit si pofta buna!

Alege sa mananci sanatos si gustos 🙂

 

Sursa: prodieta.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Slănină fiartă în zeamă de varză cu usturoi, un preparat tradițional românesc care îți lasă gura apă

Urmatorul Articol

Mic dejun sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Mic dejun  sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Mic dejun sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ''alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum
Generale

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum

Simona Halep poate scăpa complet de suspendare. Vestea cea mare a venit acum. Reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping din România au...

Citeste mai mult
Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version