Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Langoșii sunt cele mai delicioase gogosi umplute pe care le mancam cand eram mica. Ne facea bunica la ordinea zilei, pentru ca mergea la sigur cu ele. Nu refuzam niciodata. Acum a venit randul sa le fac si eu copiilor mei si se pare ca ma mostenesc pentru ca nu am nicio problema in a le manca. Spre deosebire de bunica, eu nu le dau atat de des, intrucat sunt prajite in ulei si incerc sa le dau cu limita, atat cat reusesc. Iata cum se prepara:

Aluat:

500 g faina, 1 lingura smantana, 1 lingura ulei, 1 lingurita zahar, sare dupa gust, 30 g drojdie, ulei pentru prajit

  • Ce pensie primești cu un salariu de 5.300 de lei, după 40 de ani: Cât încasează lunar de la stat
  • S-a Modificat: Elevii Încep Școala mai Devreme în Septembrie
  • Numerele de telefon la care nu trebuie să răspunzi niciodată! Ce trebuie să faci de urgență
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Crema de urda:

500 g urda, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 galbenusuri, marar proaspat

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in apa calda, se adauga zaharul si se lasa sa creasca. Se cerne faina intr-un vas, se adauga sarea, uleiul, smantana, drojdia crescuta si se framanta aluatul bine.

Se acopera si se lasa la crescut o ora , la loc cald. Cu mana unsa cu ulei se rup bucatele de aluat , se formeaza langosi si se rumenesc in ulei incins.

Pentru crema de urda , se zdrobeste urda cu furculita, se amesteca cu cele doua tipuri de zahar, galbenusurile , mararul tocat marunt si se omogenizeaza.

  • Premierul Ilie Bolojan amenință cu demisia dacă Pachetul 2 de austeritate nu este adoptat
  • Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar
  • Raport SUA: Anularea primului tur al alegerilor prezidențiale din România, un precedent periculos pentru libertatea de exprimare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pofta buna si spor la pregatit!

Sursa: vreaudouaportii.ro

Vezi si reteta pentru minciunele pufoase:

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Minciunele, sunt desertul meu preferat si ce e cel mai bizar ca se fac foarte simplu, nimic nu este complicat la ele, dar gustul este exceptional. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente: 500-750 g de faina alba (cat cuprinde), 6 oua, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat pentru pudrat, 1 lingurita de sare

Mod de preparare:
Ouale se bat bine, se adauga sare si se amesteca cu faina. Se framanta aluatul de minciunele pana cand se obtine un aluat elastic care poate fi modelat usor. Se imparte aluatul pentru minciunele in mai multe bucati care se intind cu sucitorul sub forma unor foi potrivit de subtiri (cat mai subtiri). Se taie cu ajutorul unui cutit special in bucati de 2 cm latime si 6 cm lungime si se cresteaza la mijloc, coltul de sus se scoate prin crestatura si capata o forma mai speciala de fundita.

Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc pana cand uscatelele devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza caldute cu zahar pudra vanilat.
Uscatele dobrogene, fundite sau minciunele, crocante si foarte gustoase. Un desert preparat in casa cu un gust minunat de care ne vom aduce mereu aminte cu placere. Ceva dulce cu un gust si o aroma minunata care ne va aminti mereu de copilarie.
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru poale-n brâu:

Poalele-n brau sunt preferatele mele si cel mai mult imi palce sa le prepar de sarbatori atunci cand ne adunam din toate colturile tarii acasa. Iata o retetea cu care nu vei da gres!

Ingrediente:
Pentru aluat dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 praf sare, 25 g drojdie

Pentru umplutura: 350 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta rom sau vanilie, 2 oua
3 linguri gris.

Pentru uns:1 galbenus, 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios.
Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei.

Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute.

Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros.

Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate.

Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

Sursa:

preparatedevis.ro

retete.unica.ro

 

Author: R. Ioana
Filed Under: Desert ca la mama acasă, Specialități
SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă pentru savarine. Un desert cu care îți vei impresiona toți invitații

Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă pentru savarine. Un desert cu care îți vei impresiona toți invitații

Prune uscate cu orez, mâncarea delicioasă a copilăriei pe care bunicii o făceau în perioada postului

Prune uscate cu orez, mâncarea delicioasă a copilăriei pe care bunicii o făceau în perioada postului

Actualitate

Cum scapi rapid de păianjenii din casă cu acest ingredient. Nu suportă deloc acest miros și fug din case

Citeste mai multDetails
Premierul Ilie Bolojan amenință cu demisia dacă Pachetul 2 de austeritate nu este adoptat
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan amenință cu demisia dacă Pachetul 2 de austeritate nu este adoptat

Citeste mai multDetails
De ce dorm anumiți oameni înveliți cu pătura chiar și atunci când e cald în casă. Explicația te va uimi…
Actualitate

De ce dorm anumiți oameni înveliți cu pătura chiar și atunci când e cald în casă. Explicația te va uimi…

Citeste mai multDetails
Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
Actualitate

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan: România susține negocierile UE cu SUA pentru evitarea noilor taxe vamale
Actualitate

Raport SUA: Anularea primului tur al alegerilor prezidențiale din România, un precedent periculos pentru libertatea de exprimare

Citeste mai multDetails
România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor
Actualitate

România a atras 3,75 miliarde de dolari și 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe pentru acoperirea deficitului și plata datoriilor

Citeste mai multDetails
Un cantaret celebru s-a stins din viata
Actualitate

Un cantaret celebru s-a stins din viata

Citeste mai multDetails
Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:
Actualitate

Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact