Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Langoșii sunt cele mai delicioase gogosi umplute pe care le mancam cand eram mica. Ne facea bunica la ordinea zilei, pentru ca mergea la sigur cu ele. Nu refuzam niciodata. Acum a venit randul sa le fac si eu copiilor mei si se pare ca ma mostenesc pentru ca nu am nicio problema in a le manca. Spre deosebire de bunica, eu nu le dau atat de des, intrucat sunt prajite in ulei si incerc sa le dau cu limita, atat cat reusesc. Iata cum se prepara:

Aluat:

500 g faina, 1 lingura smantana, 1 lingura ulei, 1 lingurita zahar, sare dupa gust, 30 g drojdie, ulei pentru prajit

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Crema de urda:

500 g urda, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 galbenusuri, marar proaspat

Mod de preparare:

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Ilie Bolojan, prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Drojdia se dizolva in apa calda, se adauga zaharul si se lasa sa creasca. Se cerne faina intr-un vas, se adauga sarea, uleiul, smantana, drojdia crescuta si se framanta aluatul bine.

Se acopera si se lasa la crescut o ora , la loc cald. Cu mana unsa cu ulei se rup bucatele de aluat , se formeaza langosi si se rumenesc in ulei incins.

Pentru crema de urda , se zdrobeste urda cu furculita, se amesteca cu cele doua tipuri de zahar, galbenusurile , mararul tocat marunt si se omogenizeaza.

Pofta buna si spor la pregatit!

Sursa: vreaudouaportii.ro

Vezi si reteta pentru minciunele pufoase:

Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

Minciunele, sunt desertul meu preferat si ce e cel mai bizar ca se fac foarte simplu, nimic nu este complicat la ele, dar gustul este exceptional. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente: 500-750 g de faina alba (cat cuprinde), 6 oua, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat pentru pudrat, 1 lingurita de sare

Mod de preparare:
Ouale se bat bine, se adauga sare si se amesteca cu faina. Se framanta aluatul de minciunele pana cand se obtine un aluat elastic care poate fi modelat usor. Se imparte aluatul pentru minciunele in mai multe bucati care se intind cu sucitorul sub forma unor foi potrivit de subtiri (cat mai subtiri). Se taie cu ajutorul unui cutit special in bucati de 2 cm latime si 6 cm lungime si se cresteaza la mijloc, coltul de sus se scoate prin crestatura si capata o forma mai speciala de fundita.

Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc pana cand uscatelele devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza caldute cu zahar pudra vanilat.
Uscatele dobrogene, fundite sau minciunele, crocante si foarte gustoase. Un desert preparat in casa cu un gust minunat de care ne vom aduce mereu aminte cu placere. Ceva dulce cu un gust si o aroma minunata care ne va aminti mereu de copilarie.
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru poale-n brâu:

Poalele-n brau sunt preferatele mele si cel mai mult imi palce sa le prepar de sarbatori atunci cand ne adunam din toate colturile tarii acasa. Iata o retetea cu care nu vei da gres!

Ingrediente:
Pentru aluat dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 3 oua, 100 ml ulei, 200 g zahar, 1 praf sare, 25 g drojdie

Pentru umplutura: 350 g branza de vaci, 150 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta rom sau vanilie, 2 oua
3 linguri gris.

Pentru uns:1 galbenus, 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios.
Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei.

Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute.

Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros.

Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate.

Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.

Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.

Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.

Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr.

Sursa:

preparatedevis.ro

retete.unica.ro

 

Author: R. Ioana
Filed Under: Desert ca la mama acasă, Specialități
SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă pentru savarine. Un desert cu care îți vei impresiona toți invitații

Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă pentru savarine. Un desert cu care îți vei impresiona toți invitații

Prune uscate cu orez, mâncarea delicioasă a copilăriei pe care bunicii o făceau în perioada postului

Prune uscate cu orez, mâncarea delicioasă a copilăriei pe care bunicii o făceau în perioada postului

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact