vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Preparate de post » Dulceața de ceapă făcută în casă, o delicatesă franțuzească pe care o poți face simplu la tine în bucătărie

Dulceața de ceapă făcută în casă, o delicatesă franțuzească pe care o poți face simplu la tine în bucătărie

Dulceața de ceapă făcută în casă, o delicatesă franțuzească pe care o poți face simplu la tine în bucătărie

O componenta notabila a bucatariei frantuzesti este lispa combinatiei dintre picant si dulce, ceva intalnit adesea in alte bucatarii, dar destul de rar in Franta. De cele mai multe ori, dulcele se regaseste la finalul mesei sub forma desertului, ocazional mai poate fi observata o componenta usor dulce la aperitiv, combinat cu ceva bogat si gras precum foie gras sau preparate cu carne tocata, terine. Aceasta reteta este un exemplu pentru un astfel de preparat, dulceata de ceapa merge de minune cu un preparat bogat in grasimi animale.

Iata o reteta de dulceata de ceapa, este foarte simplu de preparat si poate aduce un strop de rafinament multor preparate cu carne sau legume. Reţeta este pentru circa 3 borcane medii, de 250 ml.

Vezi și...

Pui cu ciuperci și usturoi în sos roșu

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Spanac cu orez, un preparat delicios pentru post

Ingrediente :
1 kilogram de ceapă (cea roşie are o aromă mai plăcută şi culoare mai frumoasă), 60 g de unt, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriţă de piper boabe, 1 frunză dafin, 1/2 linguriţă de sare, 400-500 grame zahăr, 1/4 lingurita de piper negru macinat, 1,5 lingura de otet din vin rosu
opţional : 2 linguri de Sherry, coriandru, cuişoare, chimion
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o solzişori (fin, pe lung). Încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie mare şi căliţi ceapa alături de piper, dafin, sare şi eventual, alte condimente (cuişoare, coriandru) timp de aproximativ 15 minute.
Când ceapa devine translucidă, adăugaţi zahărul, amestecaţi bine şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit timp de circa 30 de minute, sub capac. Dacă există riscul să se lipească de tigaie, puteţi adăuga puţină apă. Amestecaţi des.
Dupa cele 30 de minute, adăugaţi oţetul şi, eventual, lichiorul sherry şi mai fierbeţi 10 minute.
Dulceaţa poate fi păstrată într-un borcan acoperit în frigider pentru aproximativ două săptămâni sau poate fi păstrata la temperatura camerei în borcane sterilizate.
În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să sterlizaţi dulceaţa, ca să se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!

Beneficiile cepei:

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. În plus, dacă oamenii ar cunoaşte nu doar gustul său delicios în mâncăruri, ci şi efectele sale benefice pentru organism, atunci ar fi mai mai sănătoşi, spun specialiştii.
Ceapa poate fi consumată crudă, fiartă, uscată sau coaptă. Dr. Diana Stuparu, specialist în diabet, boli de metabolism şi de nutriţie la Spitalul Judeţean din Slatina, afirmă că ceapa are o compoziţie bogată în tiosulfinate, sulfuri şi sulfoide. Tiosulfinatele au proprietăţi antimicrobiene, dar în ceapă se găsesc doar un sfert din compuşii sulfului, spre deosebire de usturoi, care are o acţiune antimicrobiană mult mai puternică.

Ceapa este folosită încă din antichitate ca tratament pentru mai multe boli pentru grăbirea vindecării rănilor şi diminuarea durerii. Ceapa este considerată de către mulţi ca fiind un antibiotic natural ce ajută organismul să lupte împotriva stafilococilor, are efect asupra tusei, acţionează ca un emolient, sedativ, digestiv, calmant. Este medicamentul naturist cel mai frecvent utilizat în trecut de părinţii şi bunicii noştri pentru gripă şi răceală, ea ajutând – vara – şi la îndepărtarea ţânţarilor.

Are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare – de efect pentru gută şi artrită, antiseptice – luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, infecţii la nivelul tractului urinar, antimicrobiene şi carminative – de efect pentru constipaţie şi balonări.

“Ceapa este o sursă bogată de fier prevenind anemia, fibre, potasiu – cu rol în echilibrul electrolitic al organismului -, vitamina A – protejează pielea şi mucoasele -, vitamina B – ajută la creşterea metabolismului şi are un rol clar în îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a celui nervos, precum şi în menţinerea sănătăţii pielii şi muşchilor -, şi vitamina C, crescând rezistenţa sistemului imunitar”, spune dr. Diana Stuparu.

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Lămâia și bicarbonatul de sodiu, o combinație miraculoasă care salvează mii de vieți în fiecare an

Urmatorul Articol

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Articole Similare

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul
Preparate de post

Ce trebuie să facem astăzi de Buna Vestire și ce avem dezlegare să mâncăm. Toată lumea trebuie să știe pentru a alunga necazurile pentru tot anul

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite
Fel principal

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară
Preparate de post

Preparatul ideal pentru perioada postului: Ciuperci pleurotus cu usturoi și pătrunjel. Cum se prepară

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!
Desert ca la mama acasă

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!
Fel principal

Ciorbă de fasole în pită de casă, o delicatesă pe care orice gospodină trebuie să o încerce!

Urmatorul Articol
Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version