sâmbătă, 13 august 2022
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

in Fel principal, Leacuri naturale, Sănătate
Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Vinete la borcan pentru iarna, reteta simpla, doar cu sare si ulei, fara conservanti-reteta veche, asa cum se face de foarte multi ani. Iarna se desface borcanul si imediat se face o salata sau o musaca. Cum se verifica vinetele sa fie bune? Se aleg vinete coapte, de mărime mijlocie, de culoare aproape neagră, lucioase și pufoase. Le strângi între degetul mare şi cel arătător şi trebuie să fie elastice. Mare atenţie şi la mărime : vinetele tari au semințe mari, iar cele verzui sunt amare. Când le cumperi, uită-te la codiţe, să fie cât mai verzi şi fragede. Vinetele se amăresc din cauza secetei sau dacă sunt prea bătrâne, adică au stat mult pe vrej. În acest caz codiţele vor avea o culoare maronie şi vor fi uscate. Alege vinetele lunguieţe şi de culoare mai închisă pentru că sunt bine coapte şi au mai puţine seminţe negricioase.

 

Vezi și...

Ce consumă chinezii la masa de prânz

Ce consumă chinezii la masa de prânz

13 martie 2020
3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

5 martie 2020

Reteta de vinete la borcan pentru iarna este extrem de simpla, nu ne trebuie multe ingrediente si nici nu necesita multa munca.

Igrediente: vinete coapte, sare, ulei

Mod de preparare:
Se coc vinetele (pe gratar, dar se pot coace si in cuptor, pe plita sau in tigaia grill, pe aragaz)
Se lasa vinetele la racorit, dupa care se curata cu grija si se pun la scurs intr-o sita de plastic (nu din metal, sa nu oxideze) asezata peste un castron incapator. Vinetele coapte se lasa la scurs cateva ore (sau peste noapte).
Se toaca vinetele, cu ajutorul unui satar de lemn sau plastic si se amesteca bine cu sarea prevazuta in reteta.La 3 kilograme de vinete tocate, se adauga o lingura de sare gronjoasa. Vinetele coapte se asaza in borcane.
Deasupra vinetelor coapte se toarna cate un strat de ulei, care are rolul de a impiedica aerul sa patrunda in borcane.
Se pun capacele si se inchid bine borcanele
Borcanele astfel pregatite se asaza intr-o cratita mare cu apa si se porneste focul (mic).
Borcanele cu vinete coapte se fierb in aceasta baie de apa pentru sterilizare (20-25 min) din momentul in care apa incepe sa fiarba
Dupa aceasta operatiune, borcanele se scot din apa si se invelesc in paturi, lasandu-se sa se raceasca lent pana a doua zi (dunst).
De acum, borcanele cu vinete coapte pot fi transferate in camara, iar in sezonul rece se pot folosi la salate de vinete sau chiar pentru a prepara un delicios drob, ori o mancare cu ardei copt si vinete coapte sau o musaca de legume.

Cum cureti vinetele sa nu se innegreasca:

Vinetele se curăță încă fierbinți, să rămână miezul cât mai alb, având grijă ca, în timpul îndepărtării cojii, să se clătească degetele în apă rece, însă imediat să se șteargă mâna cu prosopul, ca apa să nu vină în contact cu miezul vinetei, altfel se înnegresc.
După ce le-ai copt şi le-ai curăţat de coajă le pui pe un tocător înclinat spre chiuvetă, le despici în două pe lungime să se scurgă bine şi mai cureţi din seminţele negre. ATENŢIE : Dacă le laşi la scurs direct în chiuvetă pune o folie de plastic sau aluminiu pe locul unde se scurge zeama de la vinete pentru că pătează. Nu le atinge cu nimic metalic. Foloseşte o lingura din lemn sau o spatulă specială din plastic.

Cum salvezi o salată amară:
După ce le coci şi le cureţi şi ţi-ai dat seama că sunt amare, pune-le pe un fund de lemn, mărunţeşte-le cu o lingură de lemn, presară-le cu sare şi inclina fundul, ca să se scurgă zeama iute. Se mai poate lua din „amăreală”cu puţină maioneză sau dovlecel fiert şi tocat.

Sfaturi pentru o salată reușită:

Pentru ca salata de vinete să fie cât mai albă şi pufoasă, pune vinetele în blender. Amestecate în acest fel vor fi mult mai aerate. Câteva picături de lămâie o mai albeşte.

În cazul în care faceţi salata cu maioneză, puteţi pune câteva linguri de smântână, amestecate la finalul maionezei. Atenție : Se foloseşte doar smântână cu o grăsime de 20% şi nu se amestecă în prealabil în cutie. Se pune pe rând câte o lingură şi următoarea abia după ce s-a omogenizat precedenta. De asemenea, la maioneză puteţi folosi mixerul pentru că va ieşi mult mai uşor amestecul.

Sursa: retetelemeledragi.com

Poza:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Dulceața de ceapă făcută în casă, o delicatesă franțuzească pe care o poți face simplu la tine în bucătărie

Urmatorul Articol

Plăcintă cu prune după rețeta lăsată moștenire de la bunica mea

Articole Similare

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile
Sănătate

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile

26 noiembrie 2019
Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”
Sănătate

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

25 octombrie 2019
Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie
Fel principal

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

14 august 2019
Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

14 august 2019
Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

13 august 2019
Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

13 august 2019
Urmatorul Articol
Fursecuri nevinovate, un desert delicios fără zahăr, făină, grăsimi sau praf de copt

Plăcintă cu prune după rețeta lăsată moștenire de la bunica mea

Vremea

Articole Populare

  • Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    Prăpăd în Romania. E jale ce se intampla acum : S-a abătut potopul!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Edi a murit în valurile mării. Avea doar 25 de ani și toată viaţa înainte. Urma să se căsătorească. Greşeala majoră pe care a făcut-o

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cine e, de fapt, artista care s-a sinucis la Lacul Morii. Ultimul ei mesaj e înfiorător

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vestea tristă a dimineții. Oana Lis a anunțat:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici