Ficățeii de pui sunt delicioși si reprezintă o sursă bogată în fier și vitamina B 12. Imi aduc aminte cu drag de ficateii la tigaie pe care mama mi pregatea de cand eram mica asa ca vreau sa va impartasesc si voua reteta. Pentru ca odata cu trecerea timpului au aparut si alte retete mai noi, astazi va prezint reteta ficateilor in sos de smanatana. Se pot servi cu mamaliguta, piure sau orez.
Ingrediente:
- 500 g ficatei
- 200 ml smantana
- 4 cepe
- o legatura patrunjel (după preferinte)
- 2-3 linguri ulei sau un cubulet de unt
- sare si piper
Mod de preparare:
Punem o cratita cu apa la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam ficateii pe care i-am spalat si curatat in prealabil. Ii tinem la fiert doar trei-patru minute, cat sa se patrunda putin. Prin fierbere scapam si de culoarea maronie pe care ar fi dat-o mancarii. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem cu o paleta si ii taiem in patru bucatele.
In tigaia incinsa punem cubuletul de unt sau uleiul la foc. Atunci cand acesta s-a incins, adaugam ceapa taiata solzisor. O calim cateva minute pana devine sticloasa si apoi punem bucatile de ficatei. Calim cateva minute si ficateii si apoi ii acoperim cu apa. Tot acum punem si condimentele. Lasam ficateii la foc mediu cam un sfert de ora.
Adaugam smantana atunci cand mancarea este aproape gata si o mai lasam sa dea intr-un clocot. Dupa ce luam mancarea de ficatei de pe foc, adaugam patrunjelul tocat.
Daca ni se pare ca sosul este mult prea subtire, il putem ingrosa imediat cu doua-trei linguri de faina. Cum se face? Intr-un castronel amestecam bine faina cu putin sos, o punem in mancare cand am eliminat cocoloasele si apoi mai dam mancarea de ficatei cu smantana intr-un clocot.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta, recomand-o și prietenilor!
Sursa:
barbatlacratita.ro