Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Daca sarmalele si fasolea cu ciolan sunt super-laudate, iahnia de cartofi nu prea este pomenita si este complet nedreptatita, pentru ca este una dintre cele mai gustoase si des gatite mancaruri romanesti. Rare sunt gospodariile in care nu se gateste aceasta mancare, la tara sau la oras. Iahnia de cartofi, la fel ca si cea cu fasole, se poate gati simpla, de post sau cu afumatura, carnati, carne de porc sau pasare, ciolan simplu sau afumat. Este una dintre cele mai simple si mai gustoase mancaruri si adevarul este ca cine stie sa gateasca o iahnie buna de cartofi sau de fasole, daca mai stie sa faca si o mamaliga buna, deja e as in bucatarie. Haideti sa va spun cum se face cea mai simpla si mai buna iahnie de cartofi.

Ingrediente: 1 kg cartofi galbeni, 2-3 cepe (ceapa da dulceata), 300 g carnati, ideal e sa fie de casa
1 ardei gras, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 frunza dafin, suc de rosii sau bulion, sare, piper si ardei iute proaspat macinat, cimbru, marar si patrunjel verde sau uscat, 1 lingura vegeta de casa (vedeti retetele), daca nu aveti de casa, nu folositi, 3 linguri ulei, 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  • S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ceapa si ardeiul gras se taie marunt si se pun impreuna cu uleiul si carnatii sa se inabuse putin, doar cat isi schimba culoarea. Atentie: nu se prajeste, doar se „trage” putin, timp de 3-4 minute, amestecand intruna, cam 10 minute. Se pune putina apa si se lasa sa se inmoaie ceapa.

Se adauga cartofii curatati si taiati pe lung sau cuburi mar. Se completeaza cu apa, exact cat sa fie cartofii acoperiti si se lasa sa fiarba. Dupa ce da in clocot, se reduce focul si se lasa la foc potrivit, sa fiarba incet si cu capac. Dupa 30 de minute se inteapa un cartof cu o furculita. Sosul se ingroasa de la ceapa si ardei si nu trebuie sa fie apos, nu se adauga faina! Cartofii galbeni sunt fainosi si se vor sfarama usor, iar sosul va iesi gros. Sa nu folositi cartofi roz, aceia sunt pentru fiert sau prajit, isi mentin forma. Daca veti face iahnia folosind cartofi roz, sosul va fi prea fluid, apa chioara.

Cand cartofii sunt fierti si sosul legat se adauga bulionul si sucul de rosii, condimentele si se lasa sa mai clocoteasca 10 minute, la foc mic.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Se presara deasupra verdeata tocata si se serveste. Facuta in felul acesta, iahnia va avea o culoare rosiatica, frumoasa, iar gustul va fi dulce, usor picant, absolut extraordinar. Daca veti praji carnatii sau veti arde ceapa inainte, iahnia va capata o nuanta maronie si un gust usor amar.
Pofta buna si sarbatori fericite!

Sursa:pofta-buna.com

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supă de pui cu tăieței, cea mai bună și mai sănătoasă alegere după masa de sărbători.

Supă de pui cu tăieței, cea mai bună și mai sănătoasă alegere după masa de sărbători.

Ce se mănâncă de Boboteteaza și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm

Ce se mănâncă de Boboteteaza și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact