Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Daca sarmalele si fasolea cu ciolan sunt super-laudate, iahnia de cartofi nu prea este pomenita si este complet nedreptatita, pentru ca este una dintre cele mai gustoase si des gatite mancaruri romanesti. Rare sunt gospodariile in care nu se gateste aceasta mancare, la tara sau la oras. Iahnia de cartofi, la fel ca si cea cu fasole, se poate gati simpla, de post sau cu afumatura, carnati, carne de porc sau pasare, ciolan simplu sau afumat. Este una dintre cele mai simple si mai gustoase mancaruri si adevarul este ca cine stie sa gateasca o iahnie buna de cartofi sau de fasole, daca mai stie sa faca si o mamaliga buna, deja e as in bucatarie. Haideti sa va spun cum se face cea mai simpla si mai buna iahnie de cartofi.

Ingrediente: 1 kg cartofi galbeni, 2-3 cepe (ceapa da dulceata), 300 g carnati, ideal e sa fie de casa
1 ardei gras, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 frunza dafin, suc de rosii sau bulion, sare, piper si ardei iute proaspat macinat, cimbru, marar si patrunjel verde sau uscat, 1 lingura vegeta de casa (vedeti retetele), daca nu aveti de casa, nu folositi, 3 linguri ulei, 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ceapa si ardeiul gras se taie marunt si se pun impreuna cu uleiul si carnatii sa se inabuse putin, doar cat isi schimba culoarea. Atentie: nu se prajeste, doar se „trage” putin, timp de 3-4 minute, amestecand intruna, cam 10 minute. Se pune putina apa si se lasa sa se inmoaie ceapa.

Se adauga cartofii curatati si taiati pe lung sau cuburi mar. Se completeaza cu apa, exact cat sa fie cartofii acoperiti si se lasa sa fiarba. Dupa ce da in clocot, se reduce focul si se lasa la foc potrivit, sa fiarba incet si cu capac. Dupa 30 de minute se inteapa un cartof cu o furculita. Sosul se ingroasa de la ceapa si ardei si nu trebuie sa fie apos, nu se adauga faina! Cartofii galbeni sunt fainosi si se vor sfarama usor, iar sosul va iesi gros. Sa nu folositi cartofi roz, aceia sunt pentru fiert sau prajit, isi mentin forma. Daca veti face iahnia folosind cartofi roz, sosul va fi prea fluid, apa chioara.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cand cartofii sunt fierti si sosul legat se adauga bulionul si sucul de rosii, condimentele si se lasa sa mai clocoteasca 10 minute, la foc mic.

Se presara deasupra verdeata tocata si se serveste. Facuta in felul acesta, iahnia va avea o culoare rosiatica, frumoasa, iar gustul va fi dulce, usor picant, absolut extraordinar. Daca veti praji carnatii sau veti arde ceapa inainte, iahnia va capata o nuanta maronie si un gust usor amar.
Pofta buna si sarbatori fericite!

Sursa:pofta-buna.com

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supă de pui cu tăieței, cea mai bună și mai sănătoasă alegere după masa de sărbători.

Supă de pui cu tăieței, cea mai bună și mai sănătoasă alegere după masa de sărbători.

Ce se mănâncă de Boboteteaza și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm

Ce se mănâncă de Boboteteaza și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact