Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Pentru ca fasolea este foarte sanatoasa, va recomand cu drag aceasta mancarica estrem de gustoasa pe care o fac din tinerete si cu care, de altfel mi-am cucerit sotul. A fost prima mancare pe care a gustat-o si mi-a zis ca s-a indragostit de mine. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente:1 kg fasole galbena (proaspata, conservata sau congelata), 6 pulpe de pui, 2 ceape mari
4-5 catei de usturoi, 1 linguri de faina, 3 rosii, 2 linguri de bulion,  sare, piper,  patrunjel, marar

Mod de preparare:
Punem la fiert, in vase separate, fasolea si pulpele de pui. Cand sunt gata pulpele, le scoatem din vasul in care au fiert ( pastram supa), le lasam sa se racoreasca si le dezosam.
Intr-o cratita mare, calim ceapa tocata marunt pana devine translucida, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si mai lasam sa se rumeneasca un minut, dupa care adaugam si rosiile tocate cuburi. Dupa cinci minute, adaugam carnea dezosata si 1 si 1/2 l din supa in care au fiert copanele. Lasam pana incepe sa fiarba si adaugam fasolea.
Dupa douazeci de minute adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba inca cinci minute.
La sfarsit adaugam faina, pe care am diluato intr-o cescuta cu apa. Mai lasam sa fiarba 5-6 minute.
Inainte de a o lua de pe foc, adaugam patrunjelul si mararul tocate marunt.
Pofta buna!

  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Breaking mondial: Viktor Orbán surprinde scena internațională cu o decizie total neașteptată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mâncarea de fasole uscată este una dintre cele mai des întâlnite mâncăruri de post, datorită modului de preparare simplu, dar şi faptului că este destul de gustoasă. Descoperă paşii pe care trebuie să îi urmezi ca să găteşti o mâncare de fasole uscată de post sănătoasă, dar şi foarte delicioasă.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 6 porţii de mâncare de fasole uscată:

Vezi si reteta pentru iahnie de fasole:

  • Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
  • Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

600 g fasole alba uscată, un morcov,  o rădăcină de pătrunjel,  două cepe, trei linguri de bulion
două foi de dafin, câteva boabe de piper, două linguri ulei de măsline crud, cimbru, sare

Mod de preparare:
Pasul 1: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seară, în apă rece. A doua zi se spală în câteva ape şi se pune la fiert cu apă calduţă. După primul şi al doilea clocot se schimbă apa, se umple vasul din nou cu apă fierbinte şi se fierbe fasolea până este aproape gata.

Pasul 2: Se adaugă sare, cimbru, foile de dafin, boabele de piper, ceapa, morcovul, pătrunjelul, uleiul crud şi se continuă fierberea până când fasolea este gata, fără ca bobul să se sfărâme, ci să rămână intreg şi să nu fie zeamă multă. Cand fasolea este aproape fiartă, se adaugă bulionul.

Pasul 3: Fasolea se serveşte după plac: cu ceapa, cu ulei crud, mărar sau patrunjel verde tăiat mărunt sau se dă prin maşina de tocat şi se prepară piure de fasole (fasole batută).

Valoarea calorică a mâncării de fasole uscată de post
Fasolea este destul de săracă în calorii, 100 g boabe de fasole uscată având în jur de 60-65 calorii. Aşadar, dacă mâncarea de fasole uscată se numără printre mâncărurile de post preferate, nu trebuie să îţi faci griji cu privire la kilogramele în plus.

Toamna este sezonul cand este recoltata fasolea. Fasolea este foarte populara in zona noastra geografica, romanii consumand-o in diverse formule. Este bine de aceea sa stim ce beneficii poate avea consumul de fasole asupra corpului nostru, nu doar asupra papilelor gustative innebunite de delicioasa iahnie
Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.

Consumul de fasole previne boli de inima

Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.

Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul

Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.

Consumul de fasole scade colesterolul

Fasolea este bogata in fibre solubile atat de necesare corpului. Acestea au si un rol important in controlul colesterolului. Studiile au gasit ca 10 grame de fibre solubile pe zi reduc colesterolul cu 10 procente.

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Sărmăluțe maramureșene cu păsat și ciuperci. Nu te mai poți opri din mâncat

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
Actualitate

Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact