Acesta este cel mai gustos pui pe care l-am mâncat în viața mea și se prepară foarte simplu!
Sunt, însă, câteva secrete pe care trebuie să le știți atunci când gătiți puiul în acest mod. Vi le voi dezvălui mai jos.
De ce ingrediente aveți nevoie:
un pui întreg
6, 7 cartofi
ulei, pentru a unge puiul
1 morcov
jumătate de ardei gras
3, 4 căței de usturoi
un pahar de vin (eu am folosit vin de casă, rozé)
rozmarin mărunțit – pentru pui
oregano – pentru cartofi
sare
piper
boia
o sticlă de bere, de pe care ați luat eticheta.
Puiul se unge bine – bine cu ulei, atât pe exterior, cât și pe interior. Astfel, va fi crocant, dar și fraged pe dinăuntru.
Apoi se condimentează cu sare, piper, boia, rozmarin, și pe exterior, și pe interior. Nu vă zgârciți la condimente. Cât de mult. Apoi, se pune apă în sticlă, până la jumătate, după care se toarnă în sticlă jumătate de pahar de vin. Puiul se pune pe sticlă.
Cartofii se curăță și se taie în sferturi, pe lungime. Morcovul se taie rondele, iar ardeiul – fâșii.
Se condimentează cu sare, piper, boia și oregano, se așează în tavă, apoi se pune restul de vin, puțină apă și ulei.
Sticla cu puiul se pune în mijlocul tăvii, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Se lasă o oră, apoi se pune la temperatură mai înaltă.
Se lasă până când atât puiul, cât și cartofii fac o crustă.
Se poate servi cu salată. Poftă bună!
Sursa: mamebune.ro