Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Omleta țărănească la cuptor

Omleta țărănească la cuptor

Ouăle sunt un aliment foarte sanatos pe care toti trebuie sa il adoptam in alimentatia noastra pentru a ne asigura necesarul de energie pentru intreaga zi. Astazi iti prezentam o reteta foarte gustoasa pe care sigur nu ai mai incercat-o: omleta la cuptor, iata cum se prepara!

Ingrediente:
4 oua, 50 gr bacon, 1 ceapa mica (cca 50 gr), 1 cartof mediu (cca 200 gr), 2 fire patrunjel, 1 fir mic tarhon (sau marar), 1 lingura ulei, sare, piper negru, 2 rosii cherry

Mod de preparare:

  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Noi valori ale alocațiilor din august. Ce sume vor primi copiii
  • Tragedie aviatică: Nu există supraviețuitori după prăbușirea aeronavei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se taie baconul fasiute. Ceapa se taie in doua pe lungime si apoi felii subtiri. Separati feliile. Cartoful se curata si se taie cubulete mici de cca. 1 cm.
Intr-o tigaie de 16 cm diametru, puneti baconul la foc mic pana-si lasa grasimea si incepe sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se faca crocant. Scoateti baconul din tigaie.
Adaugati peste grasimea lasata de bacon inca 1 lingura ulei.
Adaugati ceapa si cartofii si caliti totul la foc mediu spre mic pana cartofii sunt facuti si ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecati din cand in cand.
Puneti baconul inapoi in tigaie, adaugand si verdeata tocata. Amestecati. Condimentati cu putin piper negru si putina sare.
Bateti bine ouale cu 1 lingura de apa, putina sare si piper si tunati-le in tigaie. Amestecati scurt, doar cat sa se distribuie cartofii egal in tigaie. Lasati tigaia pe foc pana vedeti ca se incheaga pe margini (cam 1 minut).
Transferati tigaia in cuptorul incins la 190C pentru 13 minute.
Mutati omleta pe un fund de lemn si taiat-o in 8. Serviti-o calda cu o salata proaspata.

 

Vezi si  reteta pentru

Frittata este o omleta italiana, pentru incepatori as zice. Fiind coapta in cuptor nu necesita impaturiri, intoarceri sau alte aptitudini ca si omleta frantuzeasca. La dimensiunea asta (25 cm, facuta din 8 oua), am copt-o la 190C, fiind o temperatura suficient de mare incat sa faca ouale sa creasca un pic la cuptor, dar nu atat de mare inca sa se arda dedesubt. Se obtine astfel o omleta pufoasa, usoara si aspectuoasa, care poate fi taiata felii. E buna chiar si rece.

Ingrediente:

  • Consultații medicale fără bilet de trimitere pentru pacienții cu boli cronice. Ce categorii sunt vizate
  • Absență marcantă la funeraliile lui Ion Iliescu: Soția sa, Nina Iliescu, nu va participa la ceremonii
  • Prima țară care transmite un mesaj oficial de condoleanțe după moartea lui Ion Iliescu
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

8 oua
1 lingura smantana acra
1/2 punga mix de ciuperci congelate (punga de 450 gr; punga mea contine pleurotus, champignon, shiitake, hribi si ghebe)
1 fir cimbru
1 manunchi ceapa verde mica (chives)
75 gr branza de capra
sare, piper, chili
2 linguri ulei
Portii: 4
Preparare
Frittata cu ciuperci si branza de capra
Intr-o tigaie larga se pun ciupercile si se docongeleaza (pana sunt moi si au lasat mult suc). Se scot cu o paleta si se preseaza sa iasa apa din ele. Sucul lasat de ciuperci poate fi salvat (chiar congelat) pentru alte retete.
* daca folositi ciuperci proaspete, sariti acest pas
Intr-o tigaie de 22-25 cm diametru, care merge si la cuptor, se incinge bine uleiul.
Se adauga ciupercile si se soteaza rapid, la foc mediu, pana se rumenesc un pic pe toate partile.
Se bat ouale scurt, pana se amesteca. Se adauga smantana, verdeturile tocate si condimentele (sare, piper, putin chili) si se bate pana se omogenizeaza.
Se toarna acest amestec uniform peste ciuperci. Nu se amesteca si nici nu se scutura tigaia. Se rupe branza bucatele si se aseaza deasupra, pe toata suprafata omletei. Acum ar trebui sa se vada ca marginile omletei sunt deja inchegate (vezi poza 3).
Se da tigaia la cuptor la 190C timp de maxim 10 minute. Dupa 5 minute o puteti verifica, omleta ar trebui sa arate usor umflata. Cand o atingeti si nu mai e ou crud deasupra e gata.

Pofta buna!

Sursa: e-retete.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Oladii din mere: un mic dejun extraordinar de gustos și sănătos!

Oladii din mere: un mic dejun extraordinar de gustos și sănătos!

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Tragedie în Mallorca: Au murit după ce avionul lor s-a prăbușit în mare
Actualitate

Tragedie în Mallorca: Au murit după ce avionul lor s-a prăbușit în mare

Citeste mai multDetails
Dispariție și salvare: O fetiță de 12 ani din Galați a fost găsită după 24 de ore
Actualitate

Dispariție și salvare: O fetiță de 12 ani din Galați a fost găsită după 24 de ore

Citeste mai multDetails
Consultații medicale fără bilet de trimitere pentru pacienții cu boli cronice. Ce categorii sunt vizate
Actualitate

Consultații medicale fără bilet de trimitere pentru pacienții cu boli cronice. Ce categorii sunt vizate

Citeste mai multDetails
Simona Gherghe, ”distrusă” de o fostă concurentă! A scăpat de clauza de confidențialitate și a spus tot ce a fost nevoită să îndure:  ”Eram neom! Am fost șantajată”
Actualitate

Simona Gherghe, ”distrusă” de o fostă concurentă! A scăpat de clauza de confidențialitate și a spus tot ce a fost nevoită să îndure: ”Eram neom! Am fost șantajată”

Citeste mai multDetails
7 semne pe care corpul tău ți le poate trimite cu o lună înainte de un atac de cord
Actualitate

7 semne pe care corpul tău ți le poate trimite cu o lună înainte de un atac de cord

Citeste mai multDetails
Ion Iliescu și-a stabilit succesiunea: Cine este moștenitorul averii fostului președinte al României
Actualitate

Ion Iliescu și-a stabilit succesiunea: Cine este moștenitorul averii fostului președinte al României

Citeste mai multDetails
Absență marcantă la funeraliile lui Ion Iliescu: Soția sa, Nina Iliescu, nu va participa la ceremonii
Actualitate

Absență marcantă la funeraliile lui Ion Iliescu: Soția sa, Nina Iliescu, nu va participa la ceremonii

Citeste mai multDetails
Toți șoferii români care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei + permisul suspendat
Actualitate

Toți șoferii români care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei + permisul suspendat

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact