miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Păstrăv la cuptor cu legume și pătrunjel

Păstrăv la cuptor cu legume și pătrunjel

Păstrăv la cuptor cu legume și pătrunjel

Pastravul cu legume este o mancare sanatoasa si foarte gustoasa, usor de digerat, potrivita atat pentru un pranz pentru adulti, dar si pentru copii. Iata de ce ai nevoie: 2 pastravi mari, 1 morcov, 7 cartofi potriviti, 2 lamai, sare, piper,oregano, 1/2 pahar de vin alb, ulei de masline, 1/2 legatura de pătrunejel.

Mod de preparare:
Spalam pastravul, il curatam de solzi si intestine,il punem intreg in tava.

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Il asezam in tava unsa cu ulei de măsline, impreuna cu cartofi curatati si taiati rondele.Presaram sare , piper, morcov ras, patrunejl și oregano. Taiem in 4 lamaia si punem in tava.

Turnam vinul si dam la cuptor, acoperit cu staniol timp de 20 minute. Apoi fara staniol inca 10-15 minute pana se rumenește.

Pofta buna!

 

Vezi si trucuri pentru pestele la tigaie. Cum sa il prepari ca sa nu se lipeasca:

Ai un peste frumos si intreg sau mai multe fileuri perfecte, dar rezultatul din farfurile, dupa ce il gatesti, nu seamana deloc cu o friptura aratoasa. Sunt, insa, cateva secrete care iti asigura un peste perfect gatit in tigaie care sa ramana intreg la final.

Intr-o tigaie bine incinsa, cu foarte putin ulei poti obtine cea mai gustoasa portie de peste pentru o masa. Si, crede-ne pe cuvant, va arata la fel de bine ca la restaurat daca ii stii secretele si nu il lasi sa se lipeasca si sa se rupa atunci cand il intorci de pe o parte pe alta.

Pestele este o carne fina si pretentioasa, foarte usor de stricat daca nu ii stapanesti tehnica. Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca pestele, este bogat in proteine si mai putin in grasimi (in comparatie cu alte tipuri de carne). Asta inseamna ca se poate arde usor si se pote lipi ca “aracetul” de tigaie, cu rezultate dezastruoase la aspect: un peste intreg facut ferfelita sau un file transformat intr-un terci.

Proteinele sunt vinovate pentru aderarea de tigaie atunci cand pestele este preparat termic. Ca sa eviti asta trebuie sa il gatesti repede pe foc suficient de puternic, astfel incat proteinele sa inceapa sa coaguleze rapid.

Incepe cu o tigaie bine incinsa, pe foc mediu spre mare, si un peste fara urma de apa pe el. Stii ca tigaia este bine incinsa daca atunci cand pui cateva picaturi de apa in ea acestea incep sa fiarba imediat si sa se evapore in cateva secunde.

Asigura-te ca pestele este tinut putin la temperatura camerei. Daca va fi prea rece, temperatura din tigaie va scadea brusc atunci cand il adaugi si va dura mai mult timp pana cand revine la caldura optima care sa prajeasca pestele rapid.

Pune doar putin ulei sau unt in tigaie. Suficient cat sa acopere cu o pelicula fina baza tigaii. Lasa uleiul sa se incinga inainte sa pui pestele.

Aseaza fileul cu partea cu pielea in jos. Aceasta este regula de baza, dar unii bucatari sustin ca este mai bine sa asezi bucatile de peste cu partea fara piele in jos, direct pe tigaia fierbinte. Explicatia? Carnea va ramane suculenta, pentru ca tigaia incinsa va impinge sucurile interne in sus, iar cand il intorci pielea va preveni scurgerea lor.

Nu intoarce pestele de prea multe ori de pe o parte pe alta. De fapt, cel mai bine e sa observi cand pielea sau carnea incepe sa se ridice pe margini si de pe suprafata tigaii. Atunci e momentul optim sa intorci fileul pe partea cealalta si vei obtine minim de rezistenta din partea lui, fara sa te trezesti ca pielea a ramas prinsa de tigaie.

Nu gati prea mult carnea de peste. Odata ce ai intors-o lasa-o pana cand devine ferma si opaca, fara sa se desprinda in fasii.

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Trucuri utile și sănătoase în bucătărie. Cum se prepară cușcușul

Urmatorul Articol

Mâncare de ciuperci cu măsline și pătrunjel

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Mâncare de ciuperci cu măsline și pătrunjel

Mâncare de ciuperci cu măsline și pătrunjel

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version