sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Plăcintă plină cu mere și gutui, cel mai bun desert pe care îl poți face în această toamnă

Plăcintă plină cu mere și gutui, cel mai bun desert pe care îl poți face în această toamnă

in Desert ca la mama acasă, Rețete românești
Plăcintă plină cu mere și gutui, cel mai bun desert pe care îl poți face în această toamnă

Este o prajitura care se face foarte repede, eu am facut-o de multe ori in diverse combinatii, e prima data cand o fac cu gutui, merita.
Imi place si ca e masurata in linguri si nu ai nevoie de cantar sau alte cani gradate.

Ingrdiente:
Am folost pentru aluat: 3 oua, 12 linguri de zahar (~ 300g), 12 linguri de ulei, 12 linguri de lapte, 18 linguri de faina ( ~ 360g) si jumatate de plic de praf de copt.

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Pentru umplutura am folosit 2 gutui de marime potrivita, 1 kg de mere, 3 linguri (cu varf) cu zahar, jumatate de lingurita de scortisoara.

Mod de preparare:

Ouale si zaharul se amesteca bine, bine si apoi se pun treptat intai ulei si apoi laptele.
Faina si praful de copt se adauga la final si se amesteca incontinuare foarte bine. Compozitia seamana cu cea de clatite dar este mai groasa
Intr-o tava unsa cu unt, se pune jumatate din compozitie. Am lasat tava in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, se rumeneste usor si se incheaga.
Intre timp am facut umplutura de gutui cu mere.
Gutuile maruntite la robot (se pot da si pe razatoare) le-am pus la fiert cu scortisoara si zaharul impreuna cu jumatate de pahar de apa, le-am lasat pe foc pana s-au inmuiat cat de cat, 10-15 minute. Le-am amestecat cu merele rase.
Dupa asta am pus gutuile peste compozitia scoasa din cuptor, le-am intins bine si deasupra am pus cealalta parte de aluat. Am pus din nou tava la cuptor pana s-a rumeit usor deaupra, cam 15 minute. Cum ziceam, daca foloseam o tava mai mica s-ar fi acoperit mai bine gutuile dar nici asa nu a fost bai.
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar, se taie patratele si se mananca. (cine mai apuca) . Un gust savuros il dau gutuile.

Vezi si reteta pentru placinta cu prune:

Pentru că plăcinta cu prune este printre preferatele mele dulciuri de sezon, astăzi îți prezint rețeta de la bunica pentru acest delicios desert. Iată de ce ai nevoie.

INGREDIENTE:
4 oua, 250 g zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 250g faina, 1/2 plic praf de copt, nuci

PREPARARE:
Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul ( pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit ).
Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea . La cele 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza, adaugam nucile, apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta , cat mai strans ,dupa care dam tava la cuptor.

Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Dupa ce a copt o scoatem , o lasam la racit (daca aveti rabdare …) si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste …). Se va taia in cuburi mai maricele si se poate servi .

Pofta buna!

Vezi și rețeta pentru plăcintă cu pere:

Aromate şi zemoase, perele au o mulţime de beneficii pentru sănătate. În plin sezon, este bine să profităm de aceste fructe minune, adevărate depozite de vitamine şi săruri minerale. Crude, în compoturi sau prăjituri, perele sunt indicate şi diabeticilor, pentru că au un indice glicemic scăzut.

Astăzi îți prezint cea mai simplă prăjitură de sezon cu pere, căci este vremea lor. Iată cum se prepară!

Ingrediente: 3 oua, 1 praf de sare, 10 linguri zahar, 8 linguri ulei, 12 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.

Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.

Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.

O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa…merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte sau chiar iaurt pentru cei mici.

Sursa: delabogdana.wordpress.com

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Lasagna umplută cu bunătăți. Un deliciu pe care toată familia îl adoră

Urmatorul Articol

Shakshuka, cel mai delicios mic-dejun pe care îl poți servi în familie!

Articole Similare

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă
Desert ca la mama acasă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Budincă de cartofi cu unt și parmezan
Rețete românești

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Urmatorul Articol
Shakshuka, cel mai delicios mic-dejun pe care îl poți servi în familie!

Shakshuka, cel mai delicios mic-dejun pe care îl poți servi în familie!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani
Timp Liber

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Garsoniera, business profitabil în marile oraşe. Sunt vânate chiar din stadiul de proiect studiouri de nici 40 de metri pătraţi...

Citeste mai mult
Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

Mica, frumoasa si ieftina. Avem pretul! Proiect casa parter de 70 mp:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici