Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

Prăjitură marmorată cu cremă de vanilie. Un desert delicios și cremos pe care îl prepari rapid la tine în bucătărie

O rețetă pe gustul tuturor si un desert care sa va bucure aceste zile reci de primavara! Se poate servi la un eveniment restrans in familie, sau chiar de sarbatori sau in orice moment ai pofta de ceva dulce  foarte bun.

(Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 2.200 kg )

Ingrediente pentru blat :
290 gr făină, 4 ouă, 125 ml ulei, 200 gr zahăr, 30 gr cacao, 100 gr finetti ( nutella ), 250 ml lapte, o linguriţă bicarbonat de sodium, o linguriţă praf de copt, o linguriţă esenţă de vanilie, un praf sare

  • Ce pensie primești cu un salariu de 5.300 de lei, după 40 de ani: Cât încasează lunar de la stat
  • Adio săptămâna de lucru de 5 zile! Vești excelente pentru angajați
  • SGR trece la nivelul următor: vouchere de 1 leu pentru fiecare ambalaj adus înapoi
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ingrediente pentru cremă :
500 ml lapte, 3 ouă, 70 gr amidon ( sau făină ), 100 gr zahăr, esenţă de vanilie, 100 gr ciocolată albă

Ingrediente pentru decor :
200 gr ciocolată neagră, 100 gr ciocolată albă, 3 linguri ulei

Mod de preparare

Prepararea blatului. Intr-un lighean adanc de plastic se cernem făina împreună cu cacaua , se adaugă praful de copt şi bicarbonatul de sodiu . Peste compozitie se adaugă zahărul , sarea , esenţa de vanilie , ouăle bătute , finetti , laptele şi uleiul. Se mixează bine toate ingrdientele până se obţine o compoziţie omogenă , fără cocoloaşe.
Compoziţia obtinută se toarnă într-o tavă cu dimensiunea de 25x30cm, tapetată cu hârtie de copt si se dă prăjitura la copt pentru circa 35-40 de minute in cuptorul incins la 180 ˚ . După ce este copt se laăsă blatul să se răcească . Cand este perfect răcit se scoate din tavă şi se taie pe lungime în două foi egale .
Prepararea cremei. Intr-un bol se amestecă ouăle cu zahărul se adaugă in ploaie făina si se amestecă bine. Intr-o cratiţă se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce laptele a fiert se opreste focul, se pune adaugă restul de compoziţie si se amestecă în continuu cu telu pentru a nu face cocoloaşe. Se amestecă până crema se îngroaşă şi începe să se desprindă de pe cratiţă . Se ia cratita de pe foc, se pune ciocolata albă ruptă bucăţi mici , si se amestecă până se topeşte ciocolata. Se lasă crema la răcit.

Asamblarea prăjiturii

Într-un platou drept se pune prima parte a blatului, peste care se intinde uniform crema.Peste cremă se adaugă si cealaltă parte din blat . Se toarnă deasupra ciocolata neagră ( topită la bain marie cu 2 linguri de ulei, astfel glazura va fi usor de tăiat ) şi peste ea se adaugă ciocolata albă ( topită la bain marie cu o lingură de ulei ). Cu ajutorul unei scobitoare se trasează modele după imaginatia fiecăruia. Se tine prăjitura la rece pană la servire.

  • Robert Lupu, criminalul din Onești, a postat un mesaj tulburător cu câteva zile înainte să o ucidă pe Teodora Marcu
  • Povestea tulburătoare din spatele crimei din Cosmopolis. Relația zbuciumată dintre Teodora Marcu și Robert Lupu
  • Rezultatul necropsiei Teodorei Marcu: Detalii dureroase despre ultimele clipe ale tinerei ucise în Cosmopolis
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

fotografiile apartin doamnei Isabela Condrea din Dorohoi

Sursa: gustoase.net

 

Vezi si reteta pentru tort Mocha cu banane:

Tort Mocha cu banane, un tort delicios și original pentru petrecerile familiei tale!

Daca te-ai saturat sa lasi o gramada de bani in cofetarii fara a stii ce ingrediente folosesc, astazi iti propunem o reteta de tort Mocha cu banane, un desert ingenios și de efect pentru orice eveniment, dar si atunci cand ai pofta de ceva delicios pe care sa il servesti alaturi de cei dragi.Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 4 oua, 200 g zahar, 200 g unt moale, 180 g faina, 1 plic praf de copt, 20 g cacao,6 linguri lapte

Crema :400 ml frisca Hulala sau 2 cutii de mantana pentru frisca, 50 g unt, 200 g ciocolata alba, 3 linguri miere, 6 banane

Blat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand.
Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile spuma tare le rasturnam peste crema de galbenusuri de mai sus. Adaugam si cele 6 linguri cu lapte.
Dupa ce omogenizam compozitia (cu o lingura, prin rasturnare de jos in sus), adaugam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (tot cu lingura). Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort cu margini detasabile, cu diametrul de 25 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20-25 minute. Verificam cu scobitoarea, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem. Partea de deasupra am taiat-o mai subtire, deoarece o vom sfarama peste tort, iar restul de blat in 2 parti egale.
Crema : Punem pe foc mic, intr-o craticioara cu fund dublu, 200 ml frisca lichida si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. O luam de pe foc si adaugam untul, mierea si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam pana omogenizam compozitia.
Lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 2 ore, dupa care o mixam spuma. Peste aceasta crema adaugam 200 ml frisca Hulala batuta tare.

Cum unim blatul – 6 banane decojite si taiate feliute – 1/2 crema – blat – invelim in crema. Asezonam cu fulgi de ciocolata tot tortul. Aspectul va fi de musuroi cu spuma si banane in interior.

Daca ti-a placut aceasta reteta, recomand-o si prietenilor!

Pofta buna!

Sursa:bucataras.ro

Vezi si reteta pentru tort cu visine si piscoturi:

Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Pofta buna!

Ingrediente pentru blat si crema tort: 250 gr piscoturi de sampanie, 10 gr de gelatina (foite), 170 gr de unt, 170 g de zahar, 300 g de smantana, 300 gr de iaurt, 300 ml frisca lichida, 500 gr de visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentu sirop tort: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahar

Ingrediente ornat tort: 1 lingura de zahar tos, 10-15 visine cu codite sau fara, 50-100 g de ciocolata cu lapte

Mod de preparare :

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.

Sursa:preparatedevis.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prăjitură Boema cu ness, preferata tuturor iubitorilor de cafea și nu numai! este absolut delicioasă și merită pregătită de toată lumea. Rețeta este foarte ușoară

Prăjitură Boema cu ness, preferata tuturor iubitorilor de cafea și nu numai! este absolut delicioasă și merită pregătită de toată lumea. Rețeta este foarte ușoară

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Prăjitură de post cu bulion și griș. Nu ai idee cât de bună poate fi!

Robert Lupu, criminalul din Onești, a postat un mesaj tulburător cu câteva zile înainte să o ucidă pe Teodora Marcu
Actualitate

Robert Lupu, criminalul din Onești, a postat un mesaj tulburător cu câteva zile înainte să o ucidă pe Teodora Marcu

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Tragedie: Teodora Marcu, ucisă la doar 23 de ani de fostul iubit. Tânăra era însărcinată
Actualitate

Tragedie: Teodora Marcu, ucisă la doar 23 de ani de fostul iubit. Tânăra era însărcinată

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Crimă șocantă în Cosmopolis: Teodora Marcu, fostă concurentă la „Insula Iubirii”, împușcată mortal de fostul iubit
Actualitate

Crimă șocantă în Cosmopolis: Teodora Marcu, fostă concurentă la „Insula Iubirii”, împușcată mortal de fostul iubit

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact