Pentru că este vară și ne bucurăm din plin de diversitatea de legume și fructe, astăzi îți prezentăm un preparat special de sezon! Este foarte gustos și aspectuos, ceea ce ne îmbie să îl preparăm celor dragi! Combinația dintre carnea de pui, acest sos argentinian picant și savoarea sosului de cireșe cu usturoi și lămâie transformă momentul mesei într-un festin memorabil! Uite de ce ai nevoie: 4 căței de usturoi, 1 dovlecel, 1 ceapă roșie, 1 lămâie, 200 gr cireșe întregi congelate, 2 piepți de pui CocoRico, 1 linguriță de condimente, 1 linguriță dulceață de căpșuni, piper, sare.
Mod de preparare: taie cățeii de usturoi mărunt și restul legumelor în fâșii de mărime medie pentru a putea fi preparate pe grătar (de curte sau de aragaz). Stoarce sucul de la 1 lămâie și taie mărunt cireșele, îndepărtând sâmburii. Pieptul de pui se taie în felii potrivite pentru fript și se asezonează pe ambele părți cu sare și piper. Adaugă pieptul pe grătarul încins astfel încât să atingă temperatura de 160 de grade c. După ce ai pregătit pieptul de pui, unge legumele cu ulei de măsline și asezonează-le cu condimente. Amestecă bine acest mix de ulei, condimente și legume. Adaugă legumele pe grătar, dar la temperatură medie și lasă-le să se pătrundă 3, 4 minute pe fiecare parte. Preparare sos cu cireșe: amestecă usturoiul , cireșele cu 1 ½ lingură zeamă de lămâie, ½ coajă de lămâie rasă, dulceața de căpșuni, ulei de măsline și sare într-un bol de mărime medie până se omogenizează și se întrepătrund aromele.
A venit momentul mult așteptat să culegi roadele! Așează pieptul de pui în centrul farfuriei, iar în jurul său ornează cu legumele la grătar. Adaugă sosul, iar masa este gata! Adună-i pe toți la masă și sărbătoriți o cină minunată de vară! CocoRico îți urează poftă bună!