vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete din Ardeal » Șnițele din varză, tulai Doamne cât de bune sunt! Tare mândru îs de ele

Șnițele din varză, tulai Doamne cât de bune sunt! Tare mândru îs de ele

Șnițele din varză, tulai Doamne cât de bune sunt! Tare mândru îs de ele

Vezi și...

Mâncare de conopidă cu pulpe de pui

Mâncare de conopidă cu pulpe de pui

Cum se prepară cea mai bună fasole frecată ca’n Ardeal, o rețetă numa  bună de mâncat cu familia (dacă le mai rămâne)

Cum se prepară cea mai bună fasole frecată ca’n Ardeal, o rețetă numa bună de mâncat cu familia (dacă le mai rămâne)

Snitelele din varza sunt mândria noastră din Ardeal, nu am cuvinte să vă spun cât de bune îs. Cum credeti voi ca se prepara?Umpleți foile de varză cu cașcaval, împăturiți-le sub formă de pliculețe și prăjiți-le în tigaie. Umplutura pentru șnițele poate varia în funcție de preferințe – le puteți găti cu șuncă și cașcaval, parizer, ciuperci prăjite, pui sau orice altă carne fiartă. Puteți prepara șnițelele în 2 etape: pregătiți în prealabil pliculețele cu umplutură, dați-le la frigider, iar înainte de cină doar prăjiți-le. Simplu și delicios! Poftă bună!

INGREDIENTE: 1 varză proaspătă, cașcaval, făină, 2 ouă, ½ pahar de lapte sau frișcă lichidă
pesmet, sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Îndepărtați cotorul verzei, puneți-o într-o cratiță, adăugați apă și puțină sare și puneți-o (varza) la fiert (dacă intenționați să pregătiți o cantitate mai mică de șnițele cu cașcaval, scoateți deodată numărul dorit de foi și puneți-le la fiert).
Important: fierbeți varza până este gata (până e moale – dacă vă place varza bine gătită) sau până este aproape gata (dacă vă place varza mai crocantă). Șnițelele se prăjesc foarte rapid și nu reușesc să se gătească complet, dacă nu e fiartă bine varza (în cazul când nu o preferați crocantă).
Între timp, tăiați cașcavalul felii groase.
Bateți ușor ouăle cu o priză de sare și ½ pahar de lapte (frișcă).
Aluatul pentru pane: bateți 2 ouă cu ½ pahar de lapte (sau frișcă), adăugați o priză de sare și făină până rezultă un aluat de consistența smântânii. Puteți adăuga în acest aluat – cașcaval ras, usturoi zdrobit, verdeață tocată mărunt, condimente etc – în funcție de preferințe. Fierbeți varza. Înmuiați foile de varză în aluatul pane și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Scoateți șnițelele pe șervețele de hârtie, ca să absoarbă uleiul în exces.

Vezi și rețeta pentru tocăniță de cartofi cu varză:

INGREDIENTE:1 varză medie, 500 g cartofi, 2 cepe medii, 1 morcov, 5 căței de usturoi, 150-200 ml sos de roșii, 2 frunze de dafin, sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne.
Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.

Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.

Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.

No, poftă bună și vă mai aștept pe aici pi la noi!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Un român a creat pâinea viitorului! Alimentul a luat aurul la un salon de inventică!

Urmatorul Articol

Cozonac nefrământat, visul oricărei gospodine! Pufos și foarte aromat din ingrediente naturale

Articole Similare

Tocaniță de cartofi cu varză. O bunătate de mâncare pentru toată perioada postului
Fel principal

Tocaniță de cartofi cu varză. O bunătate de mâncare pentru toată perioada postului

Urmatorul Articol
Cozonac nefrământat, visul oricărei gospodine! Pufos și foarte aromat din ingrediente naturale

Cozonac nefrământat, visul oricărei gospodine! Pufos și foarte aromat din ingrediente naturale

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version