INGREDIENTE:1 varză medie, 500 g cartofi, 2 cepe medii, 1 morcov, 5 căței de usturoi, 150-200 ml sos de roșii, 2 frunze de dafin, sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne.
Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.
Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.
Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.
Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.
No, poftă bună și vă mai aștept pe aici pi la noi!
Vedeti si reteta pentru snitele din varza cu cascaval:
INGREDIENTE: 1 varză proaspătă, cașcaval, făină, 2 ouă, ½ pahar de lapte sau frișcă lichidă
pesmet, sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Îndepărtați cotorul verzei, puneți-o într-o cratiță, adăugați apă și puțină sare și puneți-o (varza) la fiert (dacă intenționați să pregătiți o cantitate mai mică de șnițele cu cașcaval, scoateți deodată numărul dorit de foi și puneți-le la fiert).
Important: fierbeți varza până este gata (până e moale – dacă vă place varza bine gătită) sau până este aproape gata (dacă vă place varza mai crocantă). Șnițelele se prăjesc foarte rapid și nu reușesc să se gătească complet, dacă nu e fiartă bine varza (în cazul când nu o preferați crocantă).
Între timp, tăiați cașcavalul felii groase.
Bateți ușor ouăle cu o priză de sare și ½ pahar de lapte (frișcă).
Aluatul pentru pane: bateți 2 ouă cu ½ pahar de lapte (sau frișcă), adăugați o priză de sare și făină până rezultă un aluat de consistența smântânii. Puteți adăuga în acest aluat – cașcaval ras, usturoi zdrobit, verdeață tocată mărunt, condimente etc – în funcție de preferințe. Fierbeți varza. Înmuiați foile de varză în aluatul pane și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Scoateți șnițelele pe șervețele de hârtie, ca să absoarbă uleiul în exces.