Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Vinete la borcan pentru iarna, reteta simpla, doar cu sare si ulei, fara conservanti-reteta veche, asa cum se face de foarte multi ani. Iarna se desface borcanul si imediat se face o salata sau o musaca. Cum se verifica vinetele sa fie bune? Se aleg vinete coapte, de mărime mijlocie, de culoare aproape neagră, lucioase și pufoase. Le strângi între degetul mare şi cel arătător şi trebuie să fie elastice. Mare atenţie şi la mărime : vinetele tari au semințe mari, iar cele verzui sunt amare. Când le cumperi, uită-te la codiţe, să fie cât mai verzi şi fragede. Vinetele se amăresc din cauza secetei sau dacă sunt prea bătrâne, adică au stat mult pe vrej. În acest caz codiţele vor avea o culoare maronie şi vor fi uscate. Alege vinetele lunguieţe şi de culoare mai închisă pentru că sunt bine coapte şi au mai puţine seminţe negricioase.

 

Reteta de vinete la borcan pentru iarna este extrem de simpla, nu ne trebuie multe ingrediente si nici nu necesita multa munca.

  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Breaking mondial: Viktor Orbán surprinde scena internațională cu o decizie total neașteptată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Igrediente: vinete coapte, sare, ulei

Mod de preparare:
Se coc vinetele (pe gratar, dar se pot coace si in cuptor, pe plita sau in tigaia grill, pe aragaz)
Se lasa vinetele la racorit, dupa care se curata cu grija si se pun la scurs intr-o sita de plastic (nu din metal, sa nu oxideze) asezata peste un castron incapator. Vinetele coapte se lasa la scurs cateva ore (sau peste noapte).
Se toaca vinetele, cu ajutorul unui satar de lemn sau plastic si se amesteca bine cu sarea prevazuta in reteta.La 3 kilograme de vinete tocate, se adauga o lingura de sare gronjoasa. Vinetele coapte se asaza in borcane.
Deasupra vinetelor coapte se toarna cate un strat de ulei, care are rolul de a impiedica aerul sa patrunda in borcane.
Se pun capacele si se inchid bine borcanele
Borcanele astfel pregatite se asaza intr-o cratita mare cu apa si se porneste focul (mic).
Borcanele cu vinete coapte se fierb in aceasta baie de apa pentru sterilizare (20-25 min) din momentul in care apa incepe sa fiarba
Dupa aceasta operatiune, borcanele se scot din apa si se invelesc in paturi, lasandu-se sa se raceasca lent pana a doua zi (dunst).
De acum, borcanele cu vinete coapte pot fi transferate in camara, iar in sezonul rece se pot folosi la salate de vinete sau chiar pentru a prepara un delicios drob, ori o mancare cu ardei copt si vinete coapte sau o musaca de legume.

  • Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
  • Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cum cureti vinetele sa nu se innegreasca:

Vinetele se curăță încă fierbinți, să rămână miezul cât mai alb, având grijă ca, în timpul îndepărtării cojii, să se clătească degetele în apă rece, însă imediat să se șteargă mâna cu prosopul, ca apa să nu vină în contact cu miezul vinetei, altfel se înnegresc.
După ce le-ai copt şi le-ai curăţat de coajă le pui pe un tocător înclinat spre chiuvetă, le despici în două pe lungime să se scurgă bine şi mai cureţi din seminţele negre. ATENŢIE : Dacă le laşi la scurs direct în chiuvetă pune o folie de plastic sau aluminiu pe locul unde se scurge zeama de la vinete pentru că pătează. Nu le atinge cu nimic metalic. Foloseşte o lingura din lemn sau o spatulă specială din plastic.

Cum salvezi o salată amară:
După ce le coci şi le cureţi şi ţi-ai dat seama că sunt amare, pune-le pe un fund de lemn, mărunţeşte-le cu o lingură de lemn, presară-le cu sare şi inclina fundul, ca să se scurgă zeama iute. Se mai poate lua din „amăreală”cu puţină maioneză sau dovlecel fiert şi tocat.

Sfaturi pentru o salată reușită:

Pentru ca salata de vinete să fie cât mai albă şi pufoasă, pune vinetele în blender. Amestecate în acest fel vor fi mult mai aerate. Câteva picături de lămâie o mai albeşte.

În cazul în care faceţi salata cu maioneză, puteţi pune câteva linguri de smântână, amestecate la finalul maionezei. Atenție : Se foloseşte doar smântână cu o grăsime de 20% şi nu se amestecă în prealabil în cutie. Se pune pe rând câte o lingură şi următoarea abia după ce s-a omogenizat precedenta. De asemenea, la maioneză puteţi folosi mixerul pentru că va ieşi mult mai uşor amestecul.

Sursa: retetelemeledragi.com

Poza:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Fursecuri nevinovate, un desert delicios fără zahăr, făină, grăsimi sau praf de copt

Plăcintă cu prune după rețeta lăsată moștenire de la bunica mea

Ai probleme hormonale? Iată câte motive ai ca să nu renunți la cafea

Ai probleme hormonale? Iată câte motive ai ca să nu renunți la cafea

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
Actualitate

Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții
Actualitate

Țiuit sau bâzâit în urechi: ce este tinnitus-ul, cauze și soluții

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact