Din bucătăria franțuzească, românii au preluat câteva preparate pe care le-au transformat în rețete tradiționale.
Unul dintre acestea este și îndrăgitul pate de casă realizat din ficat de pui, care este de asemenea și foarte sănătos. Astăzi învățăm împreună să ne delectăm cu gusturi și arome speciale. Ce spui de pate de ficat cu ou și bacon? Da! Te asigur că este o combinație extrem de reușită!
Ingrediente pate de ficat:
- 500 de grame de ficat de pui CocoRico
- 100 de grame de unt
- 75 de ml de smântână
- 1 lingură de sare
- 1/2 lingură de boia
- piper
- 75 de ml de cognac
Mod de preparare:
Călește ceapa în unt. Adaugă ficatul de pui, sarea, piperul și boiaua și ține-le pe foc aproximativ 5 minute. Pune ficatul în blender și adaugă cognacul. Scoate pasta din blender și amestecă cu smântână. Felicitări! Tocmai ai obținut un pate de casă realizat din ficat de pui absolut delicios!
După ce ai terminat pateul, poți considera că mai ai puțin și masa este gata!
Ia o felie, două de pâine și unge-le cu ulei de măsline, iar apoi prăjește-le într-o tigaie pe ambele părți. În același ulei pregătește și ou prăjit și baconul! Când sunt gata poți separa oul de albuș pentru a păstra gălbenușul sau îl poți păstra integral.
Unge felia de pâine cu pate de ficat, apoi aseznează feliuțele de bacon, iar ultimul adaugă oul. Poți presăra deasupra diverse verdețuri, începând cu fâșii de salată verde, pătrunjel sau rucola.
Poftă bună și spor la preparat!