Vă prezentăm rețeta unui tort super delicios. Acesta este un desert numai bun pentru toți amatorii de nuci. Din ingrediente simple, dar perfect combinate, obțineți un desert irezistibil. La dorință, puteți decora tortul cu diverse tipuri de nuci, precum și cu ciocolată rasă. Este un tort super delicios și aromat, demn de masa de sărbătoare.
Ingrediente: 200-300 g de făină, 250 g de nuci tocate, 150 g de zahăr pudră (zahăr tos), 150 g de unt, 1 ou, 1/2 linguriță de sare,150 e de padure
Ingrediente pentru cremă: lapte condensat fiert, lapte condensat (sau smântână grasă)
Mod de preparare:
1. Amestecați făina cernută cu 200 g de nuci tocate, sarea, untul topit cu zahăr, oul bătut. Frământați aluatul.
2. Întindeți aluatul într-un blat și rulați-l. Tăiați rulada obținută în 4-5 părți. Dați-le la frigider pentru 60 de minute.
3. Fiecare porție de aluat întindeți-o într-un blat. Coaceți blatul în cuptor, pe o tavă de copt sau pe o tigaie, presărată cu făină. Obțineți niște blaturi foarte fine.
4. Pregătiți crema: amestecați ingredientele până obțineți o masă omogenă.
5. Asamblați tortul: Ungeți blaturile cu cremă și aranjați-le pe un platou. Ungeți cu cremă și părțile laterale ale tortului. Presărați tortul cu nucile rămase si cu alunele de padure.
6. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 60 de minute.
Sursa:bucatarul.tv
Vezi si reteta pentru tort de visine cu piscoturi
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Pofta buna!
Sursa:preparatedevis.roIngrediente pentru blat si crema tort:
250 gr piscoturi de sampanie, 10 gr de gelatina (foite), 170 gr de unt, 170 g de zahar, 300 g de smantana, 300 gr de iaurt, 300 ml frisca lichida, 500 gr de visine (visine congelate sau proaspete)
Ingrediente pentu sirrop tort: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahar
Ingrediente ornat tort: 1 lingura de zahar tos, 10-15 visine cu codite sau fara, 50-100 g de ciocolata cu lapte
Mod de preparare tort:
Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.