Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cozonac nefrământat, visul oricărei gospodine! Pufos și foarte aromat din ingrediente naturale

Cozonac nefrământat, visul oricărei gospodine! Pufos și foarte aromat din ingrediente naturale

Cozonacul nefrământat, visul oricărei gospodine. Se prepară ușor și nu necesită să te mai lupti cu aluatul pentru a prepara un cozonac pufos si bun. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente::
1 kg făină, 4 ouă, 500 ml lapte, 400 g zahăr, 200 ml ulei, 25 g drojdie, 1 praf sare, coajă rasă de citrice
Pentru umplutură:cacao, 500 g nucă
Pentru copt: 2 gălbenuşuri

Mod de preparare:

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1.Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte.

2.A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire şi să sfârâie aluatul. Se amestecă înglobându-l în aluat şi, între fiecare folosire, uleiul se ţine pe foc să fie încins.

3.După ce s-a folosit tot uleiul, se lasă aluatul la crescut timp de 60 de minute.

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

4. Se împarte apoi coca în două părţi, se umple cu cacao şi nucă măcinată și se rulează. Se aşază în forme şi se lasă 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu gălbenuş şi se coc 50 de minute.

 

Pasca pentru masa de Paste

Pască pentru masa de Paște cu brânză, stafide și aluat de cozonac

Pasca de Paste este una dintre mancarurile simbolice pentru masa de Paste alaturi de cozonac, oua rosii, carnea de miel, drob. Astazi te vom invata cum sa prepari o pasca deosebit de gustoasa, pufoasa si aromata care iti vabucura intreaga familie.

Ingrediente pentru blat:

10gr drojdie proaspătă, 500g făină, 150 g unt, 150 g zahăr, un pliculet de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 200 ml lapte

Ingrediente pentru umplutură :

300g brânzムde vaci dulce, 50 g zahăr, 50g stafide, o fiolă esentă de vanilie, coaja rasă de la o lămaie, două ouă, 2 lingurite de făină, 75g miere pt uns

Mod de preparare

Prepararea aluatului. Se incepe prin a prepara maiaua. Intr-un bol mic se pune drojdia la înmuiat cu două linguri de lapte si o lingură de zahăr, apoi se lasă la dospit circa 30 de minute.

Intr-un bol adanc se pune făină, se face o gropită in mijloc si se adaugă zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute, coaja rasă de lămâie, laptele caldut, untul topit, maiaua de drojdie și se frământa pană se obtine un aluat moale, si elastic. Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie si se lasăƒaluatul la crescut, in loc căldut circa o oră pană isi dublează volumul. Aluatul obtinut se imparte in 3 părti egale, se formează 3 bile de aluat.

Prepararea umpluturii. Intr-un mixer de bucătărie se adauga brânzムde vaci , zahărul, coajă de lămâie, esenta de vanilie, ouăle si făina. Se mixează circa 2-3 minute, apoi in compozitie se adauga stafidele.

Se intinde o foaie groasa de circa un centimetru, se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm si se pune cu grijă foaia in tavă in asa fel incat să acoperim si marginile tavii. Umplutura de branză se toarnムpeste aluat. A doua bilă din aluatul rămas se intinde intr-o foaie si se adaugă peste umplutură. Ultima bila de aluat se răsucește în fuioare groase de un deget, care apoi se răsucesc asemeni unui șnur.Cu firul de șnur obținut se decoreazムpasca, care se unge apoi cu un gălbenus de ou bătut. Pasca se baga la copt in cuptorul incălzit la 180˚ si se lasă la copt circa 40 de minute . După ce este coaptă se scoate se lasă la răcit, apoi se unge la suprafată cu miere.

Sursa: gustoase.net

 

Vezi si reteta pentru pasca cu orez:

Pasca cu orez pentru Paste este o varianta pentru cei care nu au voie sa consume lactatate sau prefera sa evite grasimea. Este foarte buna si nu iti dai seama ca nu are branza!

Ingrediente:600 grame faina, o ceasca lapte, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2lingurita sare, 140 grame unt proaspat, 2 linguri zahar, 20 grame drojdie, vanilie.

Umplutura:4 cesti cu lapte, o ceasca orez, 4 linguri de zahar, 3 oua,vanilie sau zahar vanilat, 40 grame stafide, un praf de sare.
Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (nu trebuie sa fie fierbinte deoarece drojdia se opareste si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar.
Se oparesc intr-o oala mica 3 – 4 Iinguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine sa nu se faca cocolosi.
Cand s-a racorit maiaua atat cat sufera degetul introdus in ea, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine pana se fac basici mari.
Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp, se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul pisat sau daca este tos, cernut printr-o sita fina si turnat cate putin peste galbenusuri.
Se freaca bine pana ce se fac ca o crema spumoasa. Cand plamadeala a crescut destul, se toarna peste restul de faina cernuta intr-o covata si tinuta la cald, se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.
Se framanta cel putin o jumatate de ora, aducand aluatul de pe margini spre mijloc. Se pune uleiul, romul, putin cate putin, untul topit, cald, iar daca aluatul pare prea tare, se mai adauga putin lapte caldut.
Se aduna aluatul in covata, se acopera cu o fata de masa, se asaza la cald, departe de usa sau de fereastra si se lasa sa creasca circa doua, trei ore.
Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si zahar. Se lasa sa se racoreasca, se pun ouale, un praf de sare, jumatate baton de vanilie si stafide.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.
Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se lasa sa creasca. Se toarna umplutura in forma, sa nu treaca insa peste marginile de aluat.
Se unge marginea cu ou si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii In care se coace pasca.Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se intinde umplutura. Se coace la cuptor la foc potrivit.

Sursa:aflacum.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină! Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Tocaniță de cartofi cu varză. O bunătate de mâncare pentru toată perioada postului

Tocaniță de cartofi cu varză. O bunătate de mâncare pentru toată perioada postului

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact