Budinca cu ciuperci si pui este un preparat de seara, usor si in acelasi gust delicios. Nu ai nevoie de multe ingrediente sau experienta culinara pentru a-i surprinde pe cei dragi. Iata de ce ai nevoie: piept de pui CocoRico, 4 cartofi, 2 cepe, 250 g ciuperci champignon, faina, cascaval ras, 250 ml lapte, 150 ml smantana pentru gatit, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubulete si se lasa la prajit 10 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste alaturi de ciuperci la foc mediu. Carnea de pui se adauga din nou in tigaie impreuna cu celelalte legume. Se adauga faina, smantana, laptele si se amesteca. Puneti amestecul pregatit intr-o tava termorezistenta. Deasupra puneti cartofii rasi si presarati cascavalul. Dati tava la cuptor timp de 30 de minute la temperatura de 200 de grade C. Se serveste cu pofta pentru ca mirosul din casa va va ademeni pe toti la masa!Pofta buna!
Vezi reteta pentru budinca cu orez:
Prima oară am gustat-o la o prietenă și am râs de ea, dar imediat după ce i-am simțit gustul, m-am îndrăgostit de aceasta budinca. Iata cum se prepara!Ingrediente:4 pahare de orez;100 g șuncă;0,5 mănunchi de pătrunjel;1 pahar de lapte;250 g mozzarella;1 morcov;2 ouă;100 g cașcaval;piper negru, după gust;sare, după gust.Mod de preparare: Dați mozzarella prin răzătoare sau rupeți-o mărunt cu mâinile.Dați morcovul prin răzătoare mare.Șunca tăiați-o cubulețe.Tocați mărunt pătrunjelul. Amestecați toate aceste ingrediente cu orezul fiert. În blender mixați ouăle, adăugați cașcavalul ras, turnați laptele, sărați și piperați.Ungeți tava cu ulei. În tavă puneți masa cu orez și turnați deasupra compoziția cu ou.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200° timp de 30 minute.Serviți budinca ca garnitură sau ca fel de mâncare principal. Păstrați această rețetă rapidă a unei budinci delicioase! Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!