Dacă îți plac ciupercile și vrei să mai reduci cantitatea de carne consumată, astăzi își recomandăm cu drag o supă de ciuperci absolut delicioasă și ușor de preparat. Are un gust deosebit care cu siguranță va suplini proteinele de care are nevoie oricine. O poți mânca atât în perioade de post cât și în orice altă zi când vrei să te răsfeți
Ingrediente:
1 ceapă albă mare, 250 gr ciuperci champignon, 250 gr ciuperci pleurotus, o linguriță de cimbru proaspăt, 1 cană de bulion, 1 linguriță de făină tapioca, 1 cană de lapte de migdale sau caju, 3 frunze de dafin, sos de soia (după gust) 1/2 linguriță sare, piper proaspăt măcinat după gust, pătrunjel pentru ornat.
Mod de preparare: Într-o cratiță mare, călește ceapa tăiată cubulețe. Între timp feliază ciupercile. Când ceapa începe să se călească, adaugă și ciupercile și lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute. Adaugă peste acestea cimbru proaspăt și lasă-le la foc mic încă 10 minute. După ce ciupercile își lasă suficientă apă, adaugă frunzele de dafin, sarea și sosul de soia. Adaugă făina de tapioca în bulion și omogenizează. Toarnă peste ciuperci bulionul și amestecă. Acum adaugă și laptele de migdale/caju. Dacă este prea groasă adaugă 1 cană de apă, apoi sare și piper după gust.
Dacă nu țineți post se poate servi cu parmezan ras deasupra.
dacă ți-a plăcut distribuie rețeta și celor dragi!
Vezi rețeta și pentru pate de ciuperci cu caju (de post):
Ingrediente:
250 g ciuperci (de preferabil champignon), 50 g caju, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de cocos, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Călește caju-ul într-o tigaie la foc mediu până se rumenesc ușor. (Sau în cuptor, dacă ți-e mai ușor așa).Toacă ceapa mărunt și călește-o în uleiul de cocos, la foc mediu, până devine transparentă. Scoate ceapa și pune ciupercile în tigaie, lăsându-le până se rumenesc. (le vrei prăjite nu călite, așa că nu le îngrămădi)
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțește caju-ul până devine fin. Adaugă restul de ingrediente (ciupercile, ceapa, pătrunjelul tocat în prealabil,sarea și piperul) până obții o pastă mătăsoasă.
*Rețeta nu este dedicată doar celor care țin post, ci este foarte indicată chiar și celor care suferă de diabet, celor care țin diete sau, pur și simplu, vor să mănânce sănătos.
Merge perfect cu pâine prăjită unsă ușor cu un cățel de ustoroi și cu niște chutney de ceapă roșie deasupra.
Sursă: reteteunica.ro