Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Chiftelute din vinete cu sos de roșii și paste

Pentru că este o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare, astăzi împărtășesc cu voi reșta chifteluțelor din vinete. Este de sezon și o poți prepara chiar cu vinete decongelate.

Ingrediente: 500 gr pulpa de vinete coapte (3 vinete crude medii), 50 gr parmesan ras, 80 gr miez de nuca maruntit in blender, 70 gr pesmet (7-8 linguri), 2 galbenusuri, 1 catel de usturoi maruntit, 1 lingura busuioc tocat, 1 lingura patrunjel tocat, 1 varf de cutit nucsoara, sare, piper proaspat macinat
faina (sau pesmet) pentru formarea chiftelutelor, ulei pentru prajit, 1 kg de rosii proaspete razuite sau pasate in blender, 2 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi, 2-3 crengute de busuioc, 1 ardei iute mic sau fulgi de ardei (optional), sare, piper proaspat macinat, 300 gr paste (orice tip de paste).

Mod de preparare:

  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Schimbare majoră pentru pensionarii care au cotizat înainte de 1990! Statul pregătește o decizie fără precedent
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1.Coacem vinetele pe tigaie sau la cuptor. Le curatam de coaja si le lasam sa se scurga bine se lichid. Le mai presam si cu mana, vinetele trebuie sa fie bine scurse.
2. Tocam marunt vinetele, ca pentru salata. Le punem intr-un bol incapator si le amestcam cu restul de ingrediente. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

3. Formam chiftelute mici si le dam prin faina.

  • Din păcate toţi au început să plângă
  • 9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
  • Cum să cureți rapid congelatorul plin de gheață: metoda simplă cu apă clocotită
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

4. Incalzim uleiul intr-o craticiora mica si prajim chiftelutele la foc mediu, cate putine odata, in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe o farfurie pe care am asezat hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
5. Pregatim sosul de rosii. Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam usturoiul taiat felii subtiri. Il calim o jumatate de minut ca sa-si lase aroma si adaugam rosiile, ardeiul iute (sau fulgii de ardei), sarea si piperul. Fierbem sosul 10 minute, oprim focul si punem busuiocul.Adaugam chiftelutele si le mai fierbem la foc mic inca 2 minute, sa se imbibe cu sosul de rosii.
Scoatem chiftelutele pe o farfurie, pentru a nu se sfarama cand adaugam pastele in sosul de rosii.

6. Fierbem pastele conform instructiunilor inscrise pe pachet. Le scoatem si le adaugam in sosul de rosii. Amestecam sa se acopere paste cu sos.
Servim pastele fierbinti impreuna cu chiftelutele din vinete si parmesan ras.

 

Vezi reteta si pentru chiftelute din dovlecei:

Ingrediente: 3 dovlecei, un catel usturoi,2 oua, 100 g faina, 1/2 legatura marar, sare, piper,ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Dovleceii curatati, trecuti prin razatoare si presarati cu sare se lasa 10 minute intr-o strecuratoare.
Apoi, se preseaza, se adauga ouale, mararul, usturoiul, faina, sare si piper.
Se amesteca bine si se mai adauga faina, daca amestecul e prea lichid.
Se incinge uleiul si se iau cu lingura mici cantitati de compozitie, care se pun in tigaie. Se scot pe servete de hartie.

Sfaturi utile:

Alege dovlecei fragezi, cu coaja de culoare verde deschis si proaspeti, sa fie dulci.

Adauga in compozitia de chiftele doua linguri de smantana grasa sau cateva linguri de branza rasa, pentru un gust mai bogat.

Serveste chiftelele de dovlecei reci, cu iaurt sau garnitura la o friptura.

Sursa: retetepractice.ro

retetepentruoviata.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online
Actualitate

Criza majora: Școlile din 13 Localități Trec în Online

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact