Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Saramură de crap cu mămăliguță

Saramură de crap cu mămăliguță

Nu e prima oară când fac saramură, da’i prima oară când îmi iese într-un fel în care să vă pot povesti și vouă!
Secretul constă în condimentele folosite. Nu-i mare inginerie, dar este tare bună! Dincolo de ingrediente și tehnici de preparare, e musai s-aveți măcar un pește, dacă nu 2-3 mai mici. Sigur că puteți să-l cumpărați, da’i mai fain să-l prindeți voi, dacă aveți această posibilitate.
Ingrediente: minim 1 crap, 2-3 roșii coapte,1 ardei capia sau gras (roșu să fie), 1-2 ardei iuți, 2-3 căței de usturoi, 1 foaie de dafin, piper boabe (negru, roșu, verde. Dacă ai, din toate. Dacă nu, doar negru), cimbru, salvie, pătrunjel verde.

Mod de preparare pentru rețeta perfectă:

1. Curățați peștele de solzi, eviscerați-l și soateți-i branhiile.
2. Tăiați-i capul și coada și folosiți-le la ciorba de pește.
3. Scoateți osul amar. Ăsta-i un mic os triunghiular aflat la ceafa peștelui, acolo unde se termină coloana vertebrală. Nu sunt convins că atunci când faceți crapul la grătar e musai, da’ cu siguranță e mai sigur. Ca să fiu sincer, de vreo 2 ori am uitat de el dar mâncarea n-a avut nici un fel de gust amar.
4. Tăiați peștele în bucăți și puneți-l pe grătarul încins și uns cu ulei, cu partea cu piele în jos. Când se desprinde ușor de grill, întoarceți-l. La mine a durat vreo 7 minute.
5. Coaceți roșiile și ardeiul pe grill sau pe o tablă specială pentru așa ceva, apoi decojiți-le și tocați-le mărunt.
6. Într-un vas cu capac, pregătiți-i mustăciosului un pat din usturoi zdrobit, ardei iute tocat, cimbru, salvie și sare grunjoasă.
7. Pe măsură ce peștele-i gata, îl puneți în vas și îl acoperiți cu capacul.
8. Între timp, puneți la fiert o oală cu apă și condimente: piper boabe, ardei iute tocat, cimbru, foi de dafin și sare. Când începe să fiarbă, adăugați roșiile și ardeiul tocat și mai lăsați cateva minute. Turnați infuzia obținută peste crap și lăsați-l 10 minute să se odihnească.
*Crapul trebuie acoperit complet cu lichid. Pentru a reuși asta, eu am avut nevoie de vreo 600-700 ml apă.
9. Asezonați cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

  • Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
  • Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
  • Rachetă de ultimă generație folosită într-un atac asupra unor „instalații teroriste”; urmează replici cu focuri de artilerie din partea adversarului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Serviți fierbinte, cu mămăliguță și ardei iute.
Poftă bună!Dacă v-a plăcut, dați și la prieteni!

Sursă: sabucatarim.ro

pescuitvanatoare.ro

Ce trebuie să știi atunci când vrei să prepari pește prăjit pentru a nu se lipi:

Pestele este o carne fina si pretentioasa, foarte usor de stricat daca nu ii stapanesti tehnica. Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca pestele, este bogat in proteine si mai putin in grasimi (in comparatie cu alte tipuri de carne). Asta inseamna ca se poate arde usor si se pote lipi ca “aracetul” de tigaie, cu rezultate dezastruoase la aspect: un peste intreg facut ferfelita sau un file transformat intr-un terci.

Proteinele sunt vinovate pentru aderarea de tigaie atunci cand pestele este preparat termic. Ca sa eviti asta trebuie sa il gatesti repede pe foc suficient de puternic, astfel incat proteinele sa inceapa sa coaguleze rapid.

  • Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
  • 5 Semne timpurii ale cancerului de colon pe care Cheryl le-a ignorat înainte de diagnostic
  • Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Incepe cu o tigaie bine incinsa, pe foc mediu spre mare, si un peste fara urma de apa pe el. Stii ca tigaia este bine incinsa daca atunci cand pui cateva picaturi de apa in ea acestea incep sa fiarba imediat si sa se evapore in cateva secunde.

Asigura-te ca pestele este tinut putin la temperatura camerei. Daca va fi prea rece, temperatura din tigaie va scadea brusc atunci cand il adaugi si va dura mai mult timp pana cand revine la caldura optima care sa prajeasca pestele rapid.

Pune doar putin ulei sau unt in tigaie. Suficient cat sa acopere cu o pelicula fina baza tigaii. Lasa uleiul sa se incinga inainte sa pui pestele.

Aseaza fileul cu partea cu pielea in jos. Aceasta este regula de baza, dar unii bucatari sustin ca este mai bine sa asezi bucatile de peste cu partea fara piele in jos, direct pe tigaia fierbinte. Explicatia? Carnea va ramane suculenta, pentru ca tigaia incinsa va impinge sucurile interne in sus, iar cand il intorci pielea va preveni scurgerea lor.

Nu intoarce pestele de prea multe ori de pe o parte pe alta. De fapt, cel mai bine e sa observi cand pielea sau carnea incepe sa se ridice pe margini si de pe suprafata tigaii. Atunci e momentul optim sa intorci fileul pe partea cealalta si vei obtine minim de rezistenta din partea lui, fara sa te trezesti ca pielea a ramas prinsa de tigaie.

Nu gati prea mult carnea de peste. Odata ce ai intors-o lasa-o pana cand devine ferma si opaca, fara sa se desprinda in fasii.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rețeta originală pentru salata tabouleh, se prepară super rapid și este o sursă de sănătate uriașă

Rețeta originală pentru salata tabouleh, se prepară super rapid și este o sursă de sănătate uriașă

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă

Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Urmează decizia CCR privind validarea primului tur

Citeste mai multDetails
Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
Actualitate

Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire

Citeste mai multDetails
USR îi retrage sprijinul Elenei Lasconi. Nicușor Dan devine candidatul susținut pentru prezidențiale
Actualitate

Elena Lasconi își anunță demisia de la conducerea USR: „Demisionez cu inima împăcată”

Citeste mai multDetails
Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii
Actualitate

Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii

Citeste mai multDetails
Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați
Actualitate

Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați

Citeste mai multDetails
A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat
Actualitate

A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat

Citeste mai multDetails
ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea
Actualitate

ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea

Citeste mai multDetails
Strategia liberalilor după eșecul lui Crin Antonescu
Actualitate

Strategia liberalilor după eșecul lui Crin Antonescu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact