Ingrediente:
2 morcovi potriviti, 1 ceapa rosie,3 linguri ulei, 2 ardei kapia, 250 gr. ciuperci champinion, 1 rosie mare, de gradina, 1 cescuta hrisca, aproximativ 150 grame dovlecel (2 dovlecei), boabe de mustar si piper negru, sare si piper dupa gust, verdeata proaspat tocata (telina,marar si patrunjel).
Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele.
Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa rosie taiata rondele subtiri, lasam 2-3 minute la sotat.
Adaugam rondelele de morcov, bucatile de ardei kapia si feliile de ciuperci.
Punem bobite de mustar si de piper negru, adaugam sare si piper dupa gust, lasam cca 5 minute sa se caleasca legumele.
Adaugam 3l apa rece si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit pana incep se inmoaie legumele.
Adaugam cubuletele de dovlecel si hrisca clatita in apa rece, apoi mai fierbem mancarea cca 15 minute.
Oprim focul, presaram verdeata tocata marunt, lasam cca.5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi putem servi.
Pofta buna!
Sursa:bucataras.ro
Vezi si reteta pentru ciorba de ciuperci cu patrunjel si tarhon:
Pentru că ne aflam in periaoda postului, iar mancarurile sunt mai limitate, astazi iti oferim o reteta de ciorba gustoasa si foarte usor de pregatit. Iata de ce ai nevoie:
Ingrediente: 350 g de ciuperci champignon,2 cepe, 1 l de supa de legume,tarhon si patrunjel, nucsoara, sare.
Mod de preparare: cepele se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in ulei; la fel se procedeaza si cu ciupercile;se stinge cu supa de legume, adaugand sare dupa gust, apoi se lasa sa dea in clocot.Deasupra se pune tarhon, patrunjel si nucsoara.
Sursa:skytrip.ro
Vezi si reteta pentru ciorba de varza:
Se stie ca varza este foarte sanatoasa, bogata in vitamine si excelenta pentru curele de slabit, dar astazi o voi prezenta exclusiv pentru masa de pranz in zilele de post sau atunci cand vrei sa mananci o mancare sanatoasa si delicioasa. Iata cum se face:
Ingrediente: 1 varză acră medie, 1 morcov, 1 ceapă, 2 cartofi, 1 rădăcină păstârnac, 1 lingurita cimbru uscat, 2 roşii în bulion, 1/2 litru zeamă de varză, 1 lingura ulei
Mod de preparare:
În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.
În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.