Pentru că eclerurile sunt printre dulciurile mele preferate, am cautat si am incercat retete pana am gasit reteta perfecta pentru eclerele cu vanilie. Ce ne trebuie:
Ingrediente: 250 ml lapte, 2 lingurite de ulei, 3 gălbenușuri de ou, 400 g de făină, 10 lingurițe de zahăr, un vârf de sare, 20 g de drojdie
crema:3 plicuri de budinca de vanilie Dr.Oetker , 750 ml de lapte, 3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri de zahăr, 180 g unt
De asemenea, vom avea nevoie de zahăr pudră pentru stropire
Mod de preparare: Pregătește aluatul din 2 lingurițe de zahăr, lapte și drojdie. Într-un castron, amestecați făina, un vârf de sare, zahăr, gălbenușuri, lapte, ulei și drojdie. Lăsați aluatul timp de aproximativ 1 oră pentru a dubla volumul.
Pana creste aluatul, vom face crema de vanilie pentru umplutura. O preparam conform instructiunilor de pe ambalajul cremei pentru umplutura de la Dr Oetker. Dupa ce este gata, adaugam unt si o punem la racit.
Din compozitia pentru aluat, vom face capacelele de la eclere de aproximativ 1 cm în diametru și aproximativ 20 cm lungime pe care le vom rasuci, creând cornulete pe care le com pune la cuptor.
Cand sunt gata aranjate, leungi cu un ou si le lasi la 200 de grade timp de 15 minute
Cand se racesc, le umpleti cu crema si le presarati pe deasupra cu zahar pudra sau puteti face sos de ciocolata,adupa preferinte. Va asiguram ca te vei indragosti iremediabil de aceste eclere delicioase!
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru papanasi cu dulceata:
Papanasii sunt un desert pe care il prefer inaintea tuturor, pentru ca sunt foarte aromati, iar combinatia dintre smantana si dulceata, le da o savoare aparte. Iata cum se prepara:
Ingrediente papanasi:
500 gr branza de vaca bine stoarsa, 300 gr faina, 200 gr smantana, 150 gr dulceata,30 gr zahar vanilat, 2 oua, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, un praf sare.
Am inceput prin a bate cele doua oua, am adugat branza, zaharul, sarea, bicarbonatul, esenta si faina si am amestecat pana am ajuns la un aluat lipicios.
Aluatul l-am lasat vreo 10 minute la odihnit. Intre timp, mi-am pregatit tigaia cu uleiul incins, dar si dulceata si smantana pentru decor.
Am format gogoselele, fara sa ma lipesc, cu ajutorul fainei. Atentie sa nu aiba gaura foarte larga, astfel incat biluta sa stea deasupra.
Dupa ce am dat forma si bilutelor, am inceput sa prajesc cate unul, pe fiecare parte cate 2, 3 minute la foc mic.
Dupa ce s-au rumenit bine, ii scoatem cu grija pe hartie absorbanta si incepem sa ii decoram.
Eu am avut o dulceata de capsuni, dar puteti folosi orice tip de dulceata, sau de ce nu frisca sau ciocolata.
Mi-au iesit sase papanasi, bineinteles ca nu am reusit sa ii fotografiez pe toti, nu am apucat.
Spor la treaba si pofta buna!
Sursa:mamicipeblog.ro