Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

Această rețetă de ou și șuncă este ușor de preparat si poate deveni imediat una dintre retetele tale preferate. Este un fel de mâncare foarte ușor de făcut și, de asemenea, rapid, și ceea ce este mai important, este delicios și este hrănitoare și sănătoase. Ce mai puteți cere? Luați și notați pas cu pas această rețetă și surprindeți-vă oaspeții și cei dragi cu un aperitiv pentru care veți primi toate complimentele.

Noi vă învățăm o reteta cu ciuperci Champignon gigant pe care o vei prefera în orice moment al zilei, dar in special la micul dejun, asa cum suntem obisnuiti sa consumam oua dimineata.
In următoarele rânduri îți vom explica pas cu pas ce presupune aceasta reteta, si te mai anuntam ca ai nevoie de o tigaie si un ibric in care sa fierbi ouale.

Ingrediente (4 persoane)
4 ciuperci Champignon mari, 4 ouă L, 100 de grame de sunca,piper negru proaspăt măcinat
fulgi de paprika picant (optional), câteva frunze de patrunjel, un vârf de sare, 1 rosie, ulei de măsline extra virgin, câteva picături de ulei de trufe (opțional).

  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Schimbare majoră pentru pensionarii care au cotizat înainte de 1990! Statul pregătește o decizie fără precedent
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
https://femina.ro/wp-content/uploads/2018/09/ciupercio.mp4

 

 

  • Din păcate toţi au început să plângă
  • 9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
  • Cum să cureți rapid congelatorul plin de gheață: metoda simplă cu apă clocotită
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Mod de preparare:
Curata ciupercile si spala-le. Intr-o tigaie, pune putin ulei de masline si incalzeste-l. Lasa ciupercile pentru cateva minute la foc mediu. Intre timp, pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca pune ouale. Lasa-le in apa 4 minute si scoate-le pe o farfurie. Curata-le cu grija pentru a nu se sparge.
Intre timp pregateste bucatelele de sunca si rosia taiata cubulete si condimenteaza.
Ia ciupercile si intoarce-le cu partea superioara in jos. Adauga in centru, oul, iar alaturi pune bucatelele de sunca si rosii. Asezoneaza cu putin ulei de trufe sau de masline si patrunejel.
Pofta buna alaturi de cei dragi!

Vezi si reteta pentru ciulama de ciuperci cu mamaliguta:

Ciulamaua este un preparat foarte bun care merge de minune atat in perioada postului, cat si in orice zi in care poftesti la un asemenea preparat. Se mai poate pregati si cu carne de pui, dar asta atunci cand nu suntem in post. Iata cat de rapida si economica este!Ingrediente: 500g ciuperci champignon brune (au un gust mai pronuntat), 6 linguri făină, 50 ml ulei, 2 cepe, 1 lingură condimente din legume (optional), sare, piper

Mod de preparare: Cureți ciupercile și ceapa și le speli. Tai ciupercile în felii sau în bucăți mai mari. Fierbi ciupercile, în apă cu puțină sare. Dizolvi condimentul de legume în 350 ml apă fierbinte. Încingi uleiul într-o crăticioară,calesti ceapa tocata marunt, presari făina si amesteci repede, turnînd treptat apa fierbinte în care ai dizolvat condimentul. Lași sosul să fiarbă pînă se îngroașă, apoi adaugi ciupercile scurse, sarea si putin piper lăsînd să mai fiarbă împreună timp de 5 minute. Servești ciulamaua caldă cu măliguță. Poftă buna si un post binecuvantat!

Vezi si reteta pentru sarmalute in foi de varza cu orez:

Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greș. Sărmăluțe în foi de varză cu orez și ciuperci, un preparat delicios pentru perioada postului cu care sigur nu vei da greșSarmalutele sunt un preparat foarte apreciat de romani atat de sarbatori, cat si in periaoada de post, adaptate la ingredientele de post. Astazi iti prezentam reteta pentru cele mai bune sarmalute de post cu ciuperci si orez! Iata de ce ai nevoie! Ingrediente:500 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare (nu este obligatoriu sa le fierbeti),4 cepe medii curatate si taiate solzisori, 250 gr orez, doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, 4-5 linguri bulion rosii, 250 ml suc rosii, 100 ml ulei, patrunjel si marar verde tocat, sare si piper dupa gust, o varza si jumatate mare murata, jumatate de varza dulce.

Mod de preparare: Calim ceapa in putin ulei incins si adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, in timp ce amestecam usor (adaugam capacul).
Cand orezul este fiert, adaugam pe rand: bulionul, morcovul, ciupercile taiate marunt, sarea si piperul, amestecand bine. Lasam compozitia sa dea in clocot si amestecam pana se omogenizeaza. Curatam varza de foi, sau luam deja foile murate separat (se gaseste in magazine) si apoi taiem fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta. Cu o lingurita punem compozitie in fiecare foaie de varza si infasuram sarmalele, apoi le presam la capete. Le punem intr-o oala pe fundul careia am asezat cateva foi de varza intregi si jumatatea de varza dulce printre ele.Dupa ce am terminat de facut toate sarmalele, tocam marunt cateva foi de varza murata si le asezam uniform pe sarmalute impreuna cu varza dulce. Se pot pune si crengute de cimbru. Turnam restul de ulei peste ele impreuna cu sucul de rosii si o cana de apa doar atat cat sa le cuprinda. Lasam la fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc mic. Inainte de a opri focul, infingem o furculita sa vedem daca a fiert orezul si varza. Se adauga patrunjel tocat marunt si marar. Daca este nevoie le mai lasam pe foc 20-30 de minute. Le punem la cuptor (optional) timp de 30 de minjute pentru a se rumeni.
Servim cu mamaliguta calda!
Pofta buna!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Poftă de ‚ceva’ dulce

Poftă de ‚ceva’ dulce

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact