Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Astăzi te învățăm o rețetă gustoasă de crap cu legume la cuptor. Crapul se combină excelent atât cu legumele proaspete, cât și cele înăbușite. Datorită legumelor peștele capătă o savoare aparte și o aromă nemaipomenită. Acest fel de mâncare nu necesită garnitură separată, de aceea încercați să-l preparați la prânz sau cină, suntem siguri că veți fi încântați de rezultat.crap

 

INGREDIENTE:

  • Felix Baumgartner, gestul care spune tot: ce i-ar fi lăsat Mihaelei Rădulescu
  • Breaking news: Ilie Bolojan a făcut un pas înapoi. Anunțul care zguduie scena politică
  • Vești excelente pentru 2,9 milioane de pensionari: ce se schimbă începând cu 1 septembrie 2025
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1 crap, 1 vânătă, 3 cartofi, 2 roșii, 2 ardei grași, maioneză după gust (de preferat făcută în casă), suc de lămâie, sare și piper negru după gust.

MOD DE PREPARARE:

Eviscerați peștele și înlăturați branhiile, curățați crapul de solzi. Spălați bine peștele și tăiați-l în bucăți cu grosimea de 5-7 cm. Nu aruncați capul. Condimentați cu sare și piper fiecare bucată de pește, stropiți-le cu suc de lămâie și lăsați-le la marinat timp de 20 de minute.
Ungeți cu ulei o formă de copt adâncă. Curățați cartofii și tăiați-i rondele, așezați-i în formă și sărați-i.
Tăiați la fel roșiile, vânăta și ardeiul gras. Sărați legumele.
Așezați bucățile de pește deasupra cartofilor, păstrând forma peștelui. Puneți roșiile, vinetele și ardeii între bucățile de pește.
Așezați legumele rămase în jurul peștelui.
Puneți deasupra legumelor maioneză de casă.
Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45 de minute.
Legumele vor absorbi grăsimea din pește și vor oferi peștelui o aromă deosebită.

 

Vezi si reteta pentru păastrăv la cuptor:

INGREDIENTE:
2 păstrăvi;
2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
rozmarin;
ulei de măsline;
piper proaspăt măcinat.
Pentru sos:
2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
3 linguri cu ulei de masline;
2 linguriţe cu suc de lămâie;
sare;
piper;
pătrunjel verde;
hârtie de copt.

  • Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți
  • Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”
  • Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

MOD DE PREPARARE:
Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.

Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior).

Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C.

Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat.

Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie.

Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

TIPS-URI
1. Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!
2. Se poate găti şi la grătar.

 

Sursa:bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Chifteluțe de vinete de post

Chifteluțe de vinete de post

Varză umplută cu piept de pui

Varză umplută cu piept de pui

Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți
Actualitate

Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți

Citeste mai multDetails
ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Actualitate

Fructul care tratează colonul inflamat: eliberează gazele, îmbunătățește tranzitul intestinal și previne constipația

Citeste mai multDetails
Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment
Actualitate

Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment

Citeste mai multDetails
Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată
Actualitate

Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată

Citeste mai multDetails
Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii
Actualitate

Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii

Citeste mai multDetails
Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
Actualitate

Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact