Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tartă savuroasă în 6 straturi, o combinație care îți face curcubeu în cerul gurii

Tartă savuroasă în 6 straturi, o combinație care îți face curcubeu în cerul gurii

Preparată din cele mai aromate și apetisante ingrediente, rețeta oferită astăzi este un deliciu absolut. Ciuperci cu cașcaval și carne, acoperite de un strat fin de aluat (care la final devine baza tartei) – ce poate fi mai delicios? Descoperiți secretele preparării acestei minunate mâncări, potrivite pentru orice ocazie și sezon! Dacă v-am intrigat, vă invităm cu drag să o încercați și dvs! Poftă bună să aveți!

Ingrediente pentru aluat: 3 ouă, 1 pahar de chefir, 1-1⅕ pahare de făină, 1 linguriță de sare, 2 lingurițe de praf de copt (sau 1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins
în oțet)

Ingrediente:300 g de ciuperci champignon, 300 g de cașcaval ras, 1 pahar de orez fiert (sau al dente)

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

300 g de tocătură de carne călită cu ceapă, 300 g de păstăi de fasole verde (congelate)

Mod de preparare:

1. Amestecați toate ingredientele pentru aluat. Trebuie să obțineți aluatul de consistența smântânii.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

2. Tapetați forma cu hârtie de copt (obligatoriu!).

3. Așezați (în formă) ingredientele în straturi după cum urmează: ciupercile, cașcavalul,  orezul
tocătura de carne cu ceapă,  păstăile de fasole verde

4. Turnați deasupra aluatul pregătit mai devreme, acoperind în totalitate ultimul strat (de păstăi).

5. Coaceți tarta timp de 40 de minute, la temperatura de 175 de grade.

6. Lăsați tarta să se răcească în forma de copt, după care o răsturnați cu grijă pe un platou.

7. Tarta este gata! Savurați cu plăcere!

Sursa: bucatarul.tv

 

Vezi si reteta pentru Tartă răsturnată cu mere și caramel:

Prăjitura răsturnată cu mere şi caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci şi uşor de preparat. Vă prezentăm reţeta ideală pentru prajitura răsturnată cu mere şi caramel.

Ingrediente:3 mere, 100 grame de unt, 100 grame de zahăr, 100 grame de făină, 2 ouă, 1 linguriţă, praf de copt, 6 linguri de zahăr pentru caramel, o jumătate de lămâie, scorţişoară (opţional).

Mod de preparare:

Se topeşte untul la cuptorul cu microunde (sau în baie de aburi) şi se amestecă cu zahărul. Se obţine o cremă peste care adaugăm cele două ouă. La final, se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă.

Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, înt-un vas cu fundul gros sau într-o tigaie, cele şase linguri de zahăr şi se caramelizează. Cât se caramelizează zahărul, tăiem în cubuleţe cele trei mere, pe care le stropim cu zeamă de lămâie să nu se înnegrească. Se tapetează tava cu hârtie de copt sau cu unt şi făină. Se toarnă, pe fundul tăvii, caramelul şi cubuleţele de mere. Se adaugă compoziţia şi se pune tava în cuptorul preîncălzitla 200 de grade, timp de 30 de minute .

Acum că delicioasa prăjitură răsturnată cu mere şi caramel este gata, invită-ți prietenii să îți dea un calificativ!

Poftă bună!

Vezi si reteta pentru tarta cu varza:

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

150 g faina, 40 ml iaurt, un ou, 50 ml apa, o lingurita praf de copt, un praf sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA

300 g varza acra, 100 g piept afumat, un ardei gras, 4 oua, 400 ml smantana, 2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
In ulei incins se pun in cratita pieptul taiat cubulete, ardeiul si apoi varza taiate fideluta. Se lasa 15 minute pe foc sa se caleasca, apoi se toarna apa si se lasa la fiert circa 30 de minute.
Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, apoi iaurtul si sarea. Se adauga praful de copt si se toarna apa progresiv pentru a forma aluatul. Se lasa 30 de minute la congelator.
Se intinde apoi aluatul pe masa presarata cu faina si se transfera in tava de copt.
Se pune varza, se bat ouale cu smantana, se toarna peste varza si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

Bine de știut:
In loc de uleiul pentru calit varza, se pot folosi 2-3 cuburi de unt.
In momentul in care varza a fiert, adaugati 2-3 fire de marar tocat, pentru un gust mai proaspat.

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pârjoale delicioase cu cașcaval și conopidă. O rețetă perfectă pentru micul dejun

Pârjoale delicioase cu cașcaval și conopidă. O rețetă perfectă pentru micul dejun

Brioșele dovleac, sărbătorește Halloween cu un preparat delicios!

Brioșele dovleac, sărbătorește Halloween cu un preparat delicios!

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact