Rețete românești

Șnițele din foi de varză umplute cu cașcaval

Șnițele din foi de varză umplute cu cașcaval

  „Șnițelele din foi de varză cu cașcaval” sunt o mâncare foarte gustoasă și extrem de simplu de preparat. Umpleți foile de varză cu cașcaval, împăturiți-le sub formă de pliculețe și prăjiți-le în tigaie....

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorba de fasole se prepara de obicei din fasole cu bobul marunt. Cu o seara inainte de a o pregati alegem fasolea indepartand boabele sparte si eventualele corpuri straine. O spalam si o punem...

Mâncărică de conopidă cu sos de roșii

Mâncărică de conopidă cu sos de roșii

Legumele pot fi salvarea meniurilor noastre „de criză“. Cu inventivitate şi fantezie poţi prepara din legume adevărate răsfățuri culinare. Ingrediente: 1 conopida mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă mare, 1 lingură făină 6 rosii...

Dulceață de ardei iuți moldovenească

Dulceață de ardei iuți moldovenească

Un preparat pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de ardei iuţi este considerat sosul ideal pentru fripturi, rasoluri si alte preparate din carne. Maestrul bârlădean Nicolae Curelea ne învaţă...

Dovlecei marinați cu verdeață și usturoi

Dovlecei marinați cu verdeață și usturoi

Dovleceii sunt printre preferatii mei in materie de legume si de aceea astazi o sa va prezint o reteta absolut delicioasa de dovlecei marinati cu verdeata si usturoi. Usor de preparat, dovleceii marinati pot...

Supă de găluște după rețeta bunicii

Supă de găluște după rețeta bunicii

De când eram mică îmi plăcea la nebunie supa de găluște, datorită găluștelor pe care le numeam ,,oițe'' datorită aspectului lor pufos. Eu fac această supă cu drag, deoarece le palce și copiilor și...

Page 16 of 17 1 15 16 17