Rețete românești

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorba de fasole se prepara de obicei din fasole cu bobul marunt. Cu o seara inainte de a o pregati alegem fasolea indepartand boabele sparte si eventualele corpuri straine. O spalam si o punem...

Mâncărică de conopidă cu sos de roșii

Mâncărică de conopidă cu sos de roșii

Legumele pot fi salvarea meniurilor noastre „de criză“. Cu inventivitate şi fantezie poţi prepara din legume adevărate răsfățuri culinare. Ingrediente: 1 conopida mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă mare, 1 lingură făină 6 rosii...

Dulceață de ardei iuți moldovenească

Dulceață de ardei iuți moldovenească

Un preparat pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de ardei iuţi este considerat sosul ideal pentru fripturi, rasoluri si alte preparate din carne. Maestrul bârlădean Nicolae Curelea ne învaţă...

Dovlecei marinați cu verdeață și usturoi

Dovlecei marinați cu verdeață și usturoi

Dovleceii sunt printre preferatii mei in materie de legume si de aceea astazi o sa va prezint o reteta absolut delicioasa de dovlecei marinati cu verdeata si usturoi. Usor de preparat, dovleceii marinati pot...

Supă de găluște după rețeta bunicii

Supă de găluște după rețeta bunicii

De când eram mică îmi plăcea la nebunie supa de găluște, datorită găluștelor pe care le numeam ,,oițe'' datorită aspectului lor pufos. Eu fac această supă cu drag, deoarece le palce și copiilor și...

Mâncare de fasole cu costiță de porc

Mâncare de fasole cu costiță de porc

Fasolea cu costiță afumată este una dintre mâncărurile tradiționale preferate atât de români cât și de turiștii străini. O delicatesă tradițională, o combinație care nu poate fi înlocuită de alte mâncăruri, cu o savoare...

Page 16 of 17 1 15 16 17