Prima pagină » Rețete » Pagina 56
Pentru că este o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare, astăzi împărtășesc cu voi reșta chifteluțelor din vinete. Este de sezon și o poți prepara chiar cu vinete decongelate. Ingrediente: 500 gr pulpa de vinete...
Reţeta este extrem de simplă şi a făcut deliciul copilăriei a zeci de generaţii. Desertul este preparat şi în Franţa şi se numeşte “ile flotante”. Căzut nemeritat într-un con de umbră, desertul care se...
Legumele pot fi salvarea meniurilor noastre „de criză“. Cu inventivitate şi fantezie poţi prepara din legume adevărate răsfățuri culinare. Ingrediente: 1 conopida mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă mare, 1 lingură făină 6 rosii...
Suntem obisnuiti in mare parte cu muraturile facute din legume si gemuri sau dulceturi facute din fructe. Bucatariile lumii ne-au invatat, insa, ca orice ingredient poate capata un gust si aspect nou daca avem...
Sosul tzatziki este o rețetă specific grecească, pe bază de iaurt, care poate face diferența la orice preparat din carne care are nevoie un sos răcoros. Merge de minune cu legume coapte/la grill, în...
Pentru că este vară și ne bucurăm din plin de diversitatea de legume și fructe, astăzi îți prezentăm un preparat special de sezon! Este foarte gustos și aspectuos, ceea ce ne îmbie să îl...
Bananele prea coapte nu trebuie aruncate, din contra. Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerului. In plus, sunt baza perfecta pentru deserturi usor de preparat. Potrivit...
Treaba cu aceasta prajitura este ca trebuie sa stea 24 ore inainte de a fi consumata, dar nu-i asa tragedie. Pentru cele 2 foi cu cacao avem nevoie de: 250 gr zahar pudra, 100...
Zmeurul este cel mai căutat arbust forestier, producător de fructe deosebit de aromate, foarte apreciate la vremea rodirii, atât de către urşi, cât şi de copii. Planta creşte frecvent în flora spontană din Europa...
Un preparat pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de ardei iuţi este considerat sosul ideal pentru fripturi, rasoluri si alte preparate din carne. Maestrul bârlădean Nicolae Curelea ne învaţă...